Om  
Torsten Gejl

Alternativets politiske ordfører sygemeldt med stress

Alternativets politiske ordfører, Torsten Gejl, har sygemeldt sig med stress.

Samtidig har det været svært for mig at indse og acceptere, at jeg var ramt af stress, og hvor tosset det end kan lyde, føltes det at blive sygemeldt i sig selv stressende, skriver Torsten Gejl.
Samtidig har det været svært for mig at indse og acceptere, at jeg var ramt af stress, og hvor tosset det end kan lyde, føltes det at blive sygemeldt i sig selv stressende, skriver Torsten Gejl.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Folketingsmedlem Torsten Gejl, der er politisk ordfører for Alternativet, er sygemeldt på grund af stress med fysiske efterfølger.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Efter længere tid med et højt arbejdspres og vedvarende smerter i skuldre og ben har Torsten Gejl i samråd med sin læge valgt at tage pause for at genoprette sit helbred.

"Jeg lyttede ikke til det, som både kroppen og mine nærmeste forsøgte at fortælle mig. Det har en pris, og den betaler jeg nu. Min krop protesterer på det kraftigste mod det, jeg har udsat den for. Derfor skal jeg have en pause," skriver han i opslaget.

Under Alternativets nedsmeltning i forrige valgperiode, blev han som den eneste ud af fem folketingsmedlemmer i partiet. Det resulterede i, at han i tre år sad alene med 52 ordførerskaber. I dag består folketingsgruppen af seks medlemmer, men Torsten Gejl fortæller, at han har haft svært ved at skrue tilsvarende ned for arbejdet.

"Når så miraklet sker, og partiet overlever, skal der findes en landingsbane for at komme ned i et forsvarligt tempo igen. Det har været svært for mig – faktisk fortsatte jeg bare i fuld fart," skriver han.

Under sygemeldingen vil Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen træde til og repræsentere Alternativet i Folketinget som hans stedfortræder.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torsten Gejl

MF, politisk ordfører (ALT)
journalistkursus (Frontløberne 1989), kaospilot (KaosPiloterne 1993)

0:000:00