Departementschefer flytter rundt: Social- og Ældreministeriet får ny topchef

NAVNE: Jens Strunge Bonde er blevet ansat som ny departementschef i det nye Social- og Ældreministerium. Flere andre departementschefer er også berørt af omrokeringen af ministerier og ressortområder.

Jens Strunge Bonde var i en toårig periode departementschef under daværende børne- og socialminister Mai Mercado (C).
Jens Strunge Bonde var i en toårig periode departementschef under daværende børne- og socialminister Mai Mercado (C). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Ligesom der blev flyttet rundt på ressortområder og ministerier torsdag, får flere departementschefer også rykket rundt på deres opgaver. 

Og med oprettelsen af et helt nyt ministerium – Indenrigs- og Boligministeriet – er der også kommet en helt ny mand på departementschef-holdet. For departementschef i det nu forhenværende Social- og Indenrigsministerium, Sophus Garfiel rykker nemlig over i det nye ministerium, og dermed mangler Social- og Ældreministeriet en topchef. 

Den post får Jens Strunge Bonde, der kommer fra et job som kommitteret i Statsministeriet, hvor han har været tovholder for regeringens nærhedsreform. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

9. september 2020 blev Jens Strunge Bonde ansat som tovholder på Nærhedsreformen, men nu er han i forbindelse med dagens ministerrokader altså blevet udpeget til ny departementschef i Social- og Ældreministeriet.

Fakta
Jens Strunge Bonde er uddannet cand.oecon. ved Aarhus Universitet.

Erhvervserfaring:

  • 2020-2021: Kommitteret til Nærhedsreformen
  • 2017-2019: Departementschef, Børne- og Socialministeriet
  • 2015-2017: Direktør, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
  • 2007-2015: Afdelingschef, Ministeriet for Børn og Undervisning

Hverken departementschef-jobbet eller socialområdet er ukendt for Jens Strunge Bonde, der var departementschef i det daværende Børne- og Socialministerium under VLAK-regeringen i en toårig periode.

Derudover har han tidligere været direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der hørte under det daværende Ministerium for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Udover Jens Strunge Bonde og Sophus Garfiel, som rykker over i Kaare Dybvads Indenrigs- og Boligministerium, så betyder dagens rokader, at Svend Særkjær, der netop er tiltrådt i jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet, nu alene skal beskæftige sig med sundhedsområdet, da ældreområdet er flyttet over til Astrid Krag i Socialministeriet. 

Sidst men ikke mindst betyder dagens rokade, at departementschef i Transport- og Boligministeriet, Jacob Heinsen, nu er departementschef i Transportministeriet, efter at boligområdet er flyttet med Kaare Dybvad over i et helt nye ministerium. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Strunge Bonde

Departementschef, Social- og Ældreministeriet
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1994)

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)