Transportministeren vil ændre parkeringsregler

P-REGLER: Private parkeringsselskaber skal oprette et uvildig klagenævn, mener transportminister Ole Birk Olesen (LA). Ligeledes vil han fjerne forbuddet mod standsning og parkering i yderrabatten.

Danske billister skal kunne klage over deres p-bøder, selvom de har parkeret på privat, men offentlig tilgængelig p-plads.

Det mener transportminister Ole Birk Olesen (LA), der i et lovforslag lægger op til ændringer af p-reglerne.

Transportministeren vil pålægge den private parkeringsbranche at oprette uvildigt klagenævn, hvor billisterne kan klage over parkeringsafgifter udstedt på offentligt tilgængelige, men private parkeringsområder.

Sådan som reglerne er i dag, kan billister, der har parkeret på en kommunal parkeringsplads, klage til kommunen, hvis de er uenig i deres p-bøde. Men hvis man vil klage over en bøde fra en p-plads, der varetaget af et privat firma, er man nødt til at gå rettens vej.

”Det er omkostningsfuldt og uoverskueligt og afholder mange fra at klage. Derfor foreslår jeg, at vi pålægger parkeringsbranchen at oprette et klagenævn, som uafhængigt kan forholde sig til klager,” siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Slut med forbud mod standsning i rabatten
Derudover vil Ole Birk Olesen også se på at fjerne det nuværende forbud mod standsning og parkering i yderrabatten.

”Vi har set eksempler på, at forbuddet mod standsning og parkering i yderrabatten har haft helt skæve konsekvenser. Det har blandt andet betydet, at en borger i Nordjylland ikke har kunnet parkere en trailer på græsplænen foran sit hus, selvom græsplænen lå på borgerens egen grund, siger Ole Birk Olesen og tilføjer:

”Det er ikke rimeligt. Derfor foreslår jeg, at vi ændrer denne bestemmelse, så der ikke er nogen tvivl om, at man selvfølgelig må parkere en trailer på sin egen grund.”

I sit lovforslag foreslår Ole Birk Olesen også, at der bliver set på at fjerne kravet om en p-skive ved tidsbegrænset parkering, og så vil han forhindre kommunerne i at oprette bilfrie zoner på private fællesveje uden samtykke fra grundejerne.

Forrige artikel Her er Enhedslistens nye logo Her er Enhedslistens nye logo Næste artikel DF'er tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein DF'er tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein