Transportredaktør: Det skal du huske fra 2017

ÅRET DER GIK: Redaktør for Altinget: transport giver her sit bud på årets vigtigste politiske begivenheder på transportområdet. 

Taxiloven blev udlagt som et nederlag for den liberale minister
Taxiloven blev udlagt som et nederlag for den liberale ministerFoto: Niels Hougaard/Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Kim Rosenkilde

Efter indlemmelsen af Liberal Alliance og Konservative i regeringen i november 2016 kom der en ny mand ved roret i Transportministeriet. Ole Birk Olesen fortsatte dog langt hen ad vejen samme kurs som forgængeren Hans Christian Schmidt (V).

På taxi-området viste Ole Birk Olesen sig dog mere liberaliserings-ivrig, end forgængeren fra Venstre nok havde været. I december fremlagde Ole Birk Olesen sit forhandlingsudspil til en ny taxilov. Forslaget blev på helt centrale punkter hældt ned ad brættet af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet samt den øvrige opposition.

Ikke mindst frygten for Ubers indtog i Danmark fik partierne uden om regeringen til at sætte hælene i jorden. Særligt i forhold til forslag om at gøre op med krav om sædefølere og taxametre. I februar lykkedes det dog regeringen at lande en bred aftale, hvor også SF var med.

De ovennævnte knaster var pillet helt ud. Og selv om der reelt var tale om en deregulering af taxi-området, så blev aftalen langt hen ad vejen udlagt som et nederlag for den liberale minister.

Set i forhold til sit parlamentariske grundlag kom Ole Birk Olesen på den måde dårligt fra start med forløbet omkring taxiloven. En pointe, der siden blev cementeret, da Uber i kølvandet på lovændringerne i marts valgte at droppe deres operationer i Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Rosenkilde

Redaktør, Altinget Kommunal
ba.scient.pol. (Aarhus Uni. 2005), bachelor i journalistik (SDU 2009)









0:000:00