Troels Lund strammer garnet om sort arbejde

SORT ARBEJDE: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) mener, indsatsen mod sort arbejde har været for blødsøden, og erkender, der er brug for yderligere tiltag.
8 milliarder kroner. Så meget taber samfundet hvert år på sort arbejde. Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse fortaget af Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Undersøgelsen har omfattet alle former for sort arbejde fra professionelt udført håndværksarbejde til naboens datter, der serverer til en konfirmation. Sort arbejde er et særligt stort problem for et samfund som det danske, var en af konklusionerne.

"Grundlaget for den danske velfærdsmodel er, at alle betaler en vis mængde i skat, og det er klart, at modellen bliver undergravet, hvis for mange arbejder sort," lød det fra Torben Tranæs fra Rockwool Fonden på et pressemøde, hvor undersøgelsens resultater blev præsenteret.

Kommer det aldrig til livs
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) mener ikke, at man nogensinde vil komme sort arbejde til livs. Han mener derimod, at man skal kigge på grænserne for, hvad vi betegner som sort arbejde.

"Vi må kigge på, om de regler, som vi har på området nu, er fornuftige. Der er, i min optik, stor forskel på at servere til en konfirmation og så det, jeg vil kalde systematisk socialt bedrageri," sagde Troels Lund Poulsen.

Der er, i min optik, stor forskel på at servere til en konfirmation og så det, jeg vil kalde systematisk socialt bedrageri.

Troels Lund Poulsen (V)
Skatteminister

Vil nedsætte taskforce
SKAT har netop gennemført en massiv kampagne mod sort arbejde, men virkningerne lader vente på sig. Undersøgelsen viser, at der gennem de seneste 15 år ikke er sket mærkbare ændringer, når det kommer til mængden af sort arbejde i Danmark.

På den baggrund mener skatteministeren, at man har været for blødsøden i foregående kampagner. Han vil derfor nedsætte en taskforce, der skal kigge på de forskellige aspekter af sort arbejde.

"Vi skal kigge på problemet med fordomsfrie øjne, og jeg er villig til at lytte til alle gode forslag, der måtte være, for der er brug for yderligere tiltag på området," sagde Troels Lund Poulsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Torben Tranæs

Forskningdirektør, professor, VIVE, fhv. vismand, De Økonomiske Råd, fhv. forskningschef, Rockwool Fondens Forskningsenhed
cand.polit. (Københavns Uni. 1989), ph.d. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00