Troels Lund: Vi skal deles om ansvaret for Forsvarets økonomistyring

Det er ikke nødvendigvis særlig svært at få styr på Forsvarets økonomistyring, lyder det fra fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, der vil dele ansvaret med partierne. Både dem, der bliver en del af næste forsvarsforlig, og dem, der kommer til at stå udenfor.

Andreas Krog

“Jeg vil ansvarliggøre dig helt vildt.”

Sådan lød den kontante melding fra fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) til de konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov, da ministeren onsdag var i samråd i Folketingets forsvarsudvalg.

Anledningen til samrådet var den hårdhændede kritik af Forsvarsministeriets økonomistyring og forligsimplementering, som Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kom med i midten af januar.

Troels Lund Poulsen vil til april fremlægge resultatet af det kasseeftersyn, som daværende forsvarsminister Morten Bødskov (S) søsatte i september sidste år.

{{toplink}}
Læs også

Det vil være startskuddet til en tættere inddragelse og ansvarliggørelse af partierne i det løbende arbejde med at holde snor i Forsvarets økonomi. For økonomistyringen både kan og skal styrkes, slog ministeren fast.

Han appellerede til, at forsvarsminister og Folketingets partier sammen tager ansvar for at få styr på tingene.

Den fælles ansvarstagen skal især vise sig, når der skal indgås et nyt forsvarsforlig senere i år, mener Troels Lund Poulsen.

“De partier, der kommer til at gå med i en aftale, kommer til at blive lige så ansvarliggjort, som den minister, der sidder. For jeg tænker, at der er ikke nogen grund til, at det er ministeren, der skal have hele ansvaret. Jeg tænker, det er en god ide, at partierne også deles med ministeren om den glæde,” sagde Troels Lund Poulsen, der også er økonominister og har været vikarierende forsvarsminister i godt to uger, efter at forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen meldte sig syg på ubestemt tid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024