Turunen stopper i politik

NAVNE: Medlem af Europa-Parlamentet Emilie Turunen (S) stopper i politik. Hun vil i stedet have en karriere i det private erhvervsliv.
Emilie Turunen stopper i politik.
Emilie Turunen stopper i politik.Foto: bideo.dk
Anne Justesen
Fakta
Emilie Turunen (født 1984)
Medlem af Europa-Parlamentet for SF siden 2009.
Skiftede til Socialdemokraterne i marts 2013. 
Landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom fra 2008-2009. 

Tidligere medlem af SF og nuværende socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet Emilie Turunen forlader dansk politik. Det skriver Berlingske.

”Det er ikke et fravalg af politik, men mere en overvejelse om at få etableret noget andet. Jeg er meget ung og vil gerne prøve noget andet, og jeg tror også, dansk politik har brug for politikere, der har prøvet andet end bare politik,” siger Emilie Turunen til Berlingske.

Emilie Turunen har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2009, hvor hun blev valgt ind for SF. Men efter formandsskiftet i SF valgte hun i foråret 2013 at skifte til Socialdemokraterne sammen med en række andre unge SF’ere.

Men nu er det altså helt slut med dansk politik for Turunen. Hun er ellers blevet tilbudt at blive folketingskandidat for Socialdemokraterne til næste valg, men den mulighed takker hun altså nej til, skriver Berlingske.

I stedet vil hun nu færdiggøre en masteruddanenlse i Political Economic of Europe ved London School of Economics and Political Science og herefter søge en karriere i det private erhvervsliv. 

"Nu opstår den her kæmpe chance i London, og den siger man jo ikke nej til, hvis man er et politisk menneske, som jeg er. Jeg kommer til at stifte bekendtskab med mange fra den private sektor og mange fra finanssektoren, samtidig med at jeg står med et godt afsæt, for at teste mig selv og hvad jeg kan i det private erhvervsliv," siger hun til Berlingske. 

Turunen meddelte allerede i 2013, at hun ikke ønskede at genopstille, når danskerne til maj skal stemme til Europa-Parlamentet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Emilie Turunen

Direktør, Nykredit Leasing, bestyrelsesmedlem, EKF Danmarks Eksportkredit
BA i socialvidenskab og arbejdslivsstudier (RUC 2009), Master of Science i europæisk politisk økonomi (LSE, London 2015), Executive education (INSEAD), Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder, bank og realkredit (CBS Bestyrelsesuddannelse)

0:000:00