Om  
Hans Redder
Troels Mylenberg

Hans Redder ny politisk redaktør på TV 2 efter Troels Mylenberg

Hans Redder bliver ny politisk redaktør på TV 2. Han overtager posten fra Troels Mylenberg, der i stedet skal være vært på kanalens store nyhedsudsendelser.

Fra maj skifter TV 2 politisk redaktør. Ind træder politisk analytiker og reporter Hans Redder, der overtager posten fra Troels Mylenberg. Sidstenævnte skal i stedet være nyhedsvært på TV 2's store nyhedsudsendelser.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

En stjerne inden for politisk journalistik
Hans Redder har i mere end fem år været politisk analytiker på TV 2. Det har han ifølge redaktionschef Mads Bisgaard gjort så godt, at han nu har fået mulighed for at tage skridtet op og blive politisk redaktør.

"Hans Redder er en etableret og erfaren analytiker og en stjerne inden for politisk journalistik. Derfor har det været nemt at tage beslutningen om, hvem der skal være politisk redaktør og afløse Troels Mylenberg, som fra maj bliver vært på TV 2 Nyhederne i Odense," siger redaktionschef Mads Bisgaard i pressemeddelelsen.

Hans Redder blev færdiguddannet journalist i 2012 og har siden da beskæftiget sig med dansk politik hos både TV 2, Jyllands-Posten og Information. Han offentliggjorde i november 2020, at han skulle være ny politisk redaktør for Berlingske. Halvanden uge senere trak han dog i land, fordi han hellere ville blive på TV 2, som han kaldte "Danmarks mest spændende mediearbejdsplads"

Nu bliver han i stedet politisk redaktør på TV 2, og det er han både glad og stolt over.

"TV 2 spiller en fantastisk vigtig rolle i forhold til at lave troværdig, vedholdende, vedkommende og kritisk journalistik om dem, der har magten her i landet. Det er der mere end nogensinde brug for, for deres beslutninger har en betydning for alle danskere," siger Hans Redder i pressemeddelelsen.

Mylenberg er ny nyhedsvært
Troels Mylenberg har været politisk redaktør for TV 2 i halvandet år, men nu skal han i stedet være vært for Nyhederne. Den rolle er dog ikke ukendt for Troels Mylenberg, idet han tidligere har været nyhedsvært på TV 2 News i knap to år, hvor han har stået i spidsen for blandt andet News & Co. Nu vender han tilbage som nyhedsformidler i bedste sendetid.

"Det seneste år med corona har bekræftet mig i det afgørende i at holde fast i Nyhedernes ambition om at være et ”anker” for befolkningen – et sted, som hjælper danskerne med at overskue nyhedsstrømmen i en kompleks verden. Og jeg er enormt glad for at blive en del af det hold, som skal løse den vigtige opgave," siger Troels Mylenberg i pressemeddelelsen.

Den nye nyhedsvært understreger, at han ikke er blevet træt af dansk politik. Han forventer fortsat at beskæftige sig meget med politik i sin nye værtsrolle, ligesom han håber at blive en del af valgdækningen på TV 2's kanaler.

Troels Mylenberg overtager værtsposten fra Lasse Sjørslev, der efter påske er på orlov fra TV 2 Nyhederne, da han i stedet skal være vært på Go' Aften Live på TV 2.

Troels Mylenberg har tidligere været ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier og politisk redaktør for Fyens Stiftstidende. Han har desuden været leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Redder

Politisk redaktør, TV 2
journalistisk (SDU 2012)

Troels Mylenberg

Nyhedsvært, TV 2, fhv. politisk redaktør, TV 2
journalist (DJH 1997)

0:000:00