TV: Kenneth Kristensen Berth i EU-løgnedetektor

RETSFORBEHOLD: Vi har udsat fire af Folketingets EU-debattører for en løgnedetektor-test for at afklare, hvornår de taler sandt og falsk i debatten om retsforbeholdet. I dette er afsnit svarer Kenneth Kristensen Berth (DF) på spørgsmål om Europol.

Hvor nemt vil det være for Danmark at blive en del af Europol-samarbejdet, hvis vi stemmer nej på torsdag?

Det var et af de spørgsmål, som DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, skulle svare, da han blev udsat for en løgnedetektor-test. Hans svar på det spørgsmål var ikke entydigt sandt.

Spørgsmålene var udtænkt af Venstres EU-ordfører, Morten Løkkegaard, mens journalist Mette Walsted Vestergaard var moderator under selve testen. Interviewet blev overvåget af en certificeret polygrafist, som målte på åndedræt, blodtryk, nerver og andre bevægelser under svarene.

Den utraditionelle ramme for interviewet udfordrede Kenneth Kristensen Berth, der undervejs i programmet måtte erkende, at han muligvis talte usandt.
“Det er meget, meget særpræget, for man føler, at det er som et forhør og ikke et interview,” sagde Kenneth Kristensen Berth efterfølgende.

Efterfølgende fik Kenneth Kristensen Berth lov til at stille Morten Løkkegaard spørgsmål i løgnedetektoren. Det kan du se her.

Vi har også sat Søren Søndergaard (EL) og Jens Joel (S) i løgnedetektoren. Se afsnit 1 med Søren Søndergaard her og afsnit 2 med Jens Joel her.

Forrige artikel TV: Jens Joel i EU-løgnedetektor TV: Jens Joel i EU-løgnedetektor Næste artikel Lars Løkkes pressemøde efter retsforbeholds-nederlag Lars Løkkes pressemøde efter retsforbeholds-nederlag
Roadtrip gennem mistillidens USA

Roadtrip gennem mistillidens USA

REPORTAGE: Peter-Christian Brøndum tager til rustbæltet i USA for at lave et undervisningsmateriale til danske unge om verdens vigtigste demokrati frem mod præsidentvalget. Han bliver smidt ud af republikanernes partikontor, fordi medarbejderne tror, han vil lave fake news. Hvor meget paranoia, splittelse og mistillid kan et demokrati holde til?