Hvor nemt vil det være for Danmark at blive en del af Europol-samarbejdet, hvis vi stemmer nej på torsdag?

Det var et af de spørgsmål, som DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, skulle svare, da han blev udsat for en løgnedetektor-test. Hans svar på det spørgsmål var ikke entydigt sandt.

Spørgsmålene var udtænkt af Venstres EU-ordfører, Morten Løkkegaard, mens journalist Mette Walsted Vestergaard var moderator under selve testen. Interviewet blev overvåget af en certificeret polygrafist, som målte på åndedræt, blodtryk, nerver og andre bevægelser under svarene.

Den utraditionelle ramme for interviewet udfordrede Kenneth Kristensen Berth, der undervejs i programmet måtte erkende, at han muligvis talte usandt.
“Det er meget, meget særpræget, for man føler, at det er som et forhør og ikke et interview,” sagde Kenneth Kristensen Berth efterfølgende.

Efterfølgende fik Kenneth Kristensen Berth lov til at stille Morten Løkkegaard spørgsmål i løgnedetektoren. Det kan du se her.

Vi har også sat Søren Søndergaard (EL) og Jens Joel (S) i løgnedetektoren. Se afsnit 1 med Søren Søndergaard her og afsnit 2 med Jens Joel her.

Omtalte personer

Kenneth Kristensen Berth

Byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune, folketingskandidat (DF), Taastrup-kredsen, specialkonsulent, DF's Pressetjeneste på Christiansborg
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

Morten Løkkegaard

Næstformand, Renew Europe, MEP (V), 2. viceborgmester, Gentofte Kommune, fhv. MF (V)
journalist (DJH 1988)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser