Tysk kansler vil danne en klimaklub med Danmark

Mette Frederiksen og den tyske kansler, Olaf Scholz, har på et møde i Berlin vendt idéen om at danne en klimaklub for lande med store grønne ambitioner.

De to socialdemokratiske regeringsledere vil etablere en klimaklub for de mest ambitiøse lande i verden.
De to socialdemokratiske regeringsledere vil etablere en klimaklub for de mest ambitiøse lande i verden.Foto: Michele Tantussi/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Den tyske kansler, Olaf Scholz, vil have Danmark med i en klimaklub for de mest ambitiøse lande i verden inden for grøn omstilling.

Det kom frem, da statsminister Mette Frederiksen onsdag mødtes med kansleren i Berlin.

"Vi er ambitiøse lande, når det kommer til den grønne omstilling. De ambitioner forbinder os. Vi har talt om, hvordan vi kan intensivere arbejdet her, og vi har vendt idéen om en klimaklub med de lande, der kan arbejde sammen om ambitiøse klimamål," lød det fra Olaf Scholz på et pressemøde.

Mette Frederiksen hilser klimaklubben velkommen.

"Det er spændende tanker at lave en klimaklub for de mest ambitiøse lande i verden. I Danmark tager vi meget gerne del i det arbejde."

Samtidig roste hun de grønne ambitioner, Tyskland har fået med den nye regering, som består af Olaf Scholz' socialdemokratiske parti, SPD, liberale FDP og De Grønne. Regeringen har som mål at udfase kul, og at 80 procent af al strøm i 2030 skal være grøn.

"Jeg er glad for, at der er kommet en ny tysk regering, som har sat høje mål i forhold til klimaforandringerne. Vi har muligheden for et stærkt bilateralt samarbejde, fordi vi deler grænse," lød det fra statsministeren.

I sommeren 2021 fremlagde Olaf Scholz første gang planerne om en international klimaklub, da han var finansminister.

Det var første gang, de to regeringsledere mødtes, efter Olaf Scholz tilbage i december fik titel af kansler.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00