Ugen i dansk politik: Fem ministre skal i samråd, og tre sommergruppemøder løber af stablen

Pernille Rosenkrantz-Theil skal i samråd om Normstormerne. Enhedslisten, Liberal Alliance og Kristendemokraterne holder sommermøde. Og så fylder den tidligere udenrigsminister Per Stig Møller 80 år. Få et overblik over ugen i dansk politik her.

Liberal Alliance holder sit sommergruppemøde i løbet af den kommende uge.
Liberal Alliance holder sit sommergruppemøde i løbet af den kommende uge. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Mens politikerne på Christiansborg er i fuld gang med at forbedrede sig på en valgkamp, starter en ny uge i dansk politik.

Her skal vi igennem en håndfuld ministersamråd og en prominent rund fødselsdag.

Der bliver også afholdt tre sommergruppemøder, en politisk festival og et ambassadørtræf.

Du kan få et overblik over hele ugen i dansk politik lige her:

Mandag

 • Den politiske uge åbner klokken 10, når fødevareminister Rasmus Prehn (S) holder en workshop om verdens første klimamærke på fødevarer. Blandt deltagerne er forbrugerorganisationer og interesseorganisationer fra detail- og fødevarebranchen.
 • Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer fra ude- og hjemmetjenesten fra mandag til fredag. Her skal de diskutere sikkerheds-, forsvars- og udviklingspolitik med ministrene på de respektive områder og statsminister Mette Frederiksen.

Tirsdag

 • Enhedslisten holder sommergruppemøde på Christiansborg. Klokken 11 er der pressemøde i Bibliotekshaven.

Onsdag

 • Onsdag klokken 14 er to af regeringens ministre kaldt i åbent samråd. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal svare på, hvorfor Danmark har forpligtet sig til 22 millioner doser coronavacciner i 2022.
 • Samtidig skal justitsminister Mattias Tesfaye i samråd om, hvorfor Domstolsstyrelsen ikke har opsagt samarbejdet med en leverandør, der har benyttet ulovlig arbejdskraft. Samrådsspørgsmålene er blevet stillet Troels Lund Poulsen og Hans Andersen fra Venstre.

Torsdag

 • Sæsonen for partiernes sommergruppemøder er ved at lakke mod enden, men inden holder Liberal Alliance sit møde. Det sker fra torsdag til fredag på Egelund Slot.
 • Torsdag klokken 10 er det børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils (S) tur til at skulle i samråd. Her skal hun svare på, om hun mener, at undervisningsmaterialer i folkeskolen bør være offentligt tilgængelige, og om det er inden for folkeskolelovens rammer, når Normstormerne ikke fremlægger deres undervisningsmateriale.
 • På samme tidspunkt finder to andre åbne samråd sted. Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek i åbent samråd om asylbehandling i Rwanda, hvor samrådsspørgsmålene er stillet af Enhedslisten.
 • Og som ugens femte minister skal ministeren for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, i samråd. Her skal han redegøre for Danmarks indsats for at hjælpe ukrainske kvinder og børn, som er udsatte på grund af krigen i Ukraine.
 • Torsdag til lørdag løber festivalen ’Political Festival of Europe’ også af stablen. Festivalen samler politikere organisationer fra 30 europæiske lande i Mariager for at diskutere Europas udfordringer og muligheder.

Fredag

 • Socialpædagogernes Landsforbunds holder topmøde med fokus på, hvordan mennesker på kanten kommer ind på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er blandt oplægsholder til mødet, der starter klokken 9 i IDA Conference i København.
 • Liberal Alliance afslutter sit sommergruppemøde og holder pressemøde klokken 13.00.

Lørdag

 • Nu er det Kristendemokraterne tur til at holde sit årlige sommergruppemøde. Det sker på Scandic Odense med pressemøde klokken 13.
 • Tidligere udenrigsminister og partiformand for Konservative Per Stig Møller fylder 80 år.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Stig Møller

Fhv. udenrigsminister (2001-10), MF (1984-2015) og partiformand (K)
mag.art. (Københavns Uni. 1967), dr.phil. i litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1973)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
Cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)