Ugen i dansk politik: Folkemødet løber af stablen på Bornholm med alt fra partiledertaler til DM i debat

Der er statsrevisormøde på Christiansborg med beretning om sygehusberedskabet under første coronabølge. Senere på ugen skal justitsministeren i samråd om brugen af ulovlig arbejdskraft. Og så samles toppen af dansk politik til Folkemødet på Bornholm i weekenden.

Fra torsdag til søndag vil alt fra politikere til virksomheder og organisationer samles til Folkemødet, hvor forskellige arrangementer løber af stablen.
Fra torsdag til søndag vil alt fra politikere til virksomheder og organisationer samles til Folkemødet, hvor forskellige arrangementer løber af stablen.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

En ny uge er skudt i gang, og der er masser af aktiviteter på dagsordenen i dansk politik.

I slutningen af ugen samles et væld af politikere, organisationer og virksomheder nemlig til Folkemødet på Bornholm.

Men inden da er der også en række samråd i kalenderen for diverse ministre, og indfødsretsudvalget skal på studietur.

Få overblikket her.

Mandag:

  • Mandag morgen er der statsrevisormøde på Christiansborg. Her vil der blandt andet være beretning om sygehusberedskabet under første bølge af coronakrisen.
  • Samtidig vil miljøminister Lea Wermelin (S) mødes med repræsentanter fra Bæredygtigt Landbrug i Terslev, efter foreningen vandt et møde ministeren i en tv-auktion.
  • Klokken 12 besøger erhvervsminister Simon Kollerup (S) Vestas og Norlys sammen med erhvervsordfører Katrine Robsøe (RV) og Morten Langager, der er direktør i Dansk Erhverv. Her skal de snakke om grøn omstilling og elektrificering.
  • Mandag klokken 13 holder FOA og KL også en høring, der sætter fokus på kvaliteten af rengøring i offentlige institutioner. Folketingets social- og ældreudvalg er vært for høringen, mens journalist Nynne Bjerre Christensen er ordstyrer.
  • Om eftermiddagen skal udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) i samråd. Her skal han redegøre for, hvorfor der fra 2016 til 2021 har været et fald i antallet af indberetninger om radikalisering på Udlændingestyrelsens indkvarteringssteder.

Tirsdag:

  • Tirsdag er der en stribe samråd på dagsordenen. Blandt andet skal justitsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om brugen af ulovlig arbejdskraft fra morgenstunden, og senere på dagen skal transportminister Trine Bramsen (S) i samråd om konsekvenserne for samfundsøkonomien og klimaregnskabet ved at anlægge en bro eller en togtunnel ved Vejle Fjord.
  • Klokken 12 holder Radikale Venstre gruppemøde.
  • Samtidig tager indfødsretsudvalget på studietur fra tirsdag til onsdag til Schweiz og Østrig. Her skal de undersøge landenes tildeling af statsborgerskab og høre om deres erfaringer med at screene for antidemokratiske holdninger ved ansøgninger om statsborgerskab.
  • Dronningen vil også tage imod både Estlands præsident, Alar Karis, og Georgiens parlamentsformand, Shalva Papuashvili, tirsdag formiddag.

Onsdag:

  • Der er lidt mere ro på den politiske dagsorden onsdag. Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil skal dog i samråd om organisationen Sind Ungdom. Her skal hun redegøre for, at organisationen over de seneste år er blevet overtaget af personer med tilknytning til Socialdemokratiets ungdomsparti DSU.

Torsdag:

  • Samtlige politikere, virksomheder og organisationer vil torsdag og weekenden ud være samlet på Bornholm, hvor Folkemødet løber af stablen. Folkemødet åbner officielt klokken 11 torsdag, hvorefter dagen byder på en lang række arrangementer. Der vil blandt andet være partiledertaler fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Nye Borgerlige torsdag.
  • Tilbage i København skal børne- og undervisningsministeren i samråd torsdag formiddag. Her skal hun redegøre for, hvordan regeringen ser på elevers muligheder for at bidrage i skolen, og hvordan regeringen vil forpligte skolerne til at fremme fællesskaber.

Fredag:

  • Der er rigeligt med begivenheder på dagsordenen til Folkemødet fredag. Blandt andet vil semifinalen i DM i Debat blive afholdt, hvor Politiken sammen med Dansk Ungdoms Fællesråd vil kåre Danmarks skarpeste, unge debattør. Derudover er der også partiledertaler fra Socialdemokratiet, Moderaterne, Liberal Alliance, Venstre og SF fredag.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00