Ugen i dansk politik: Indfødsretsprøve, ny ghettoliste og samråd efter samråd

DET SKER: Uge 48 byder på travlhed i mødesalene på Christiansborg, den årlige indfødsretsprøve og regeringens nye ghettoplan. Få overblikket med Altinget her.

Fredag eftermiddag skal EU-kommissær Margrethe Vestager være med til at indvie et nyt besøgscenter i Europa-Huset i København.
Fredag eftermiddag skal EU-kommissær Margrethe Vestager være med til at indvie et nyt besøgscenter i Europa-Huset i København. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Jeppe Sahlholdt

Velkommen til ugen i dansk politik.

Endnu en gang indleder folketingspolitikerne en klassisk uge på tinge. Den står på masser af samråd og møder i salen på Christiansborg. 

Og uden for de tykke mure skal et nyt besøgscenter i Europa-Huset indvies af Jeppe Kofod (S) og Margrethe Vestager.

På den anden side af Storebælt skal Venstres nye næstformand, Inger Støjberg, fortælle om Venstres visioner for fremtiden.

Altinget giver dig hermed overblikket over ugen, der kommer.

Mandag:
Ugen lægger ud med et åbent samråd om arbejdsmiljøet på Storstrømsbroen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal klokken 14.00 kommentere, hvad der skal gøres for at forebygge dårligt arbejdsmiljø på store byggeprojekter generelt.

Venstres næstformand, Inger Støjberg, deltager mandag aften i et politisk debatmøde i Randers. Her skal hun fortælle om sidste nyt fra Venstres folketingsgruppe samt om Venstres visioner for fremtiden.

Tirsdag:
Finansminister Nicolai Wammen (S) skal klokken 09.00 i et åbent samråd redegøre for regeringens planer om at skære ned på antallet af konsulenter i den offentlige sektor. Regeringen lovede i valgkampen at spare tre milliarder kroner om året på konsulenter i det offentlige.

Klokken 15.00 er både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) kaldt i åbent samråd om Tyrkiets tilbagesendelse af IS-krigere til Danmark. Der skal blandt andet redegøres for, hvor mange danske statsborgerskaber der er frataget, og hvor mange IS-krigere der er indrejst i Danmark.

Der er om eftermiddagen møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet er statsministerens spørgetime.

Onsdag:
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) er begge kaldt i samråd om prostitution. Der skal blandt andet redegøres for beslutningen om at lukke den tværministerielle arbejdsgruppe om prostitution. Desuden skal det oplyses, hvilke initiativer regeringen vil bruge for de prostituerede, som ønsker bedre rettigheder.

Indfødsretsprøven finder i dag sted over hele Danmark. En bestået indfødsretsprøve gør det muligt at søge om statsborgerskab. Prøven består af 40 spørgsmål, hvoraf 32 skal besvares korrekt for at bestå prøven.

Torsdag:
Klokken 10.00 er der møde i Folketingssalen, hvor lovforslaget om anlæg af en Nordhavnstunnel skal behandles.

Dernæst afholdes der tre åbne samråd i løbet af dagen. De handler henholdsvis om teledata-sagen, udskydelsen af det nye boligskattesystem og en kabellægning i Vestjylland.

Fredag:
Folketingets Europaudvalg holder møde klokken 10.00. Her skal udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i et samråd om statsministerens udtalelse under åbningstalen i Folketinget om et nyt asylsystem.

Det nye interaktive besøgscenter "Oplev Europa" i Europa-Huset bliver indviet. Blandt deltagerne er EU-kommissær Margrethe Vestager og udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Sammen med næstformand i Europa-Parlamentet, østrigske Othmar Karas, vil de tre deltage i en paneldebat.

Weekenden:
Ud over at første søndag i advent markeres i landets kirker, offentliggør regeringen sin ghettoliste. Listen markerer de mest udsatte boligområder i landet. Blandt områderne er Vollsmose i Odense, Gellerupparken i Aarhus og Tingbjerg i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion