Ugen i dansk politik: Messerschmidt-sag forventes afgjort og sommergruppemøder markerer sæsonstart

Uge 32 bliver ugen, hvor dansk politik starter op igen, og det bliver ikke en stille start. Samråd, sommergruppemøder og en forventet afslutning på strafferetssagen mod Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Siri Marie Munch Schrøder

Velkommen til en ny uge, hvor dansk politik for alvor vender tilbage fra sommerferie. Ugen byder blandt andet på fortsættelsen af retssagen mod Morten Messerschmidt, stribevis af sommergruppemøder og en række samråd.

Mandag

Klokken 09:00 genoptages retssagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, der blandt andet er tiltalt for dokumentfalsk. Retssagen, der efter planen afgøres fredag, fortsætter ugen ud med møder alle dage undtagen torsdag.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har inviteret Folketingets partier til drøftelser om, hvorvidt der bør ændres i tolkeaftalen fra 2013 for at hjælpe de lokale ansatte, der har bistået de danske tropper i den tyve år lange krig i Afghanistan. Mødet sker i kølvandet på Talibans fremmarch i Afghanistan, siden de allierede tropper begyndte at trække sig ud af landet tidligere i år. Tidspunkt og sted er endnu ukendt.

LÆS OGSÅ: Partier presser på for mere hjælp til afghanske tolke

Tirsdag

Klokken 12:30 er der pressemøde i forbindelse med Enhedslistens sommergruppemøde, som afholdes på Christiansborg.

Klokken 14:00 er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i samråd om henvisning til psykiatrisk behandling. Ministeren skal efter planen redegøre for et højt antal afviste psykiatriske henvisninger fra almen praksis til sygehuse. Spørgsmålet er stillet af Jane Heitmann (V).

Klokken 16:20 er der meldt demonstration i Odense, hvor sygeplejerskerne vil demonstrere for højere løn.

Onsdag

Klokken 13:00 holder SF pressemøde ved deres sommergruppemøde i Aarhus.

Klokken 17:00 deltager udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en høring om Belarus (Hviderusland), hvor blandt andre Det Udenrigspolitiske Selskab og Den Ny Demokratifond også deltager. Høringen finder sted på Louisiana.

Klokken 14:30 indvier justitsminister Nick Hækkerup (S) en nærpolitienhed i Assens, hvor også byens borgmester Søren Steen Andersen og politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram deltager.

Torsdag

Klokken 10:00 holder Radikale pressemøde ved deres sommergruppemøde, som afholdes i Nyborg.

Klokken 10:00 er justitsminister Nick Hækkerup (S) kaldt i åbent samråd om hadforbrydelser og diskrimination. Her skal ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil bekæmpe racisme, had og diskrimination. Samrådsspørgsmålet er stillet af Frie Grønnes Sikandar Siddique.

Klokken 17:00 åbner WorldPride 2021, hvor København sammen med Malmø er årets vært. Priden løber af stablen fra 12. til 22. august. Priden åbner med en parade i Malmø klokken 17.00.

Venstre holder sommergruppemøde fra torsdag til lørdag på Hotel Koldingfjord.

LÆS OGSÅ: Venstre indleder tidlig valgoffensiv i Kolding

Liberal Alliance holder sommergruppemøde fra torsdag til fredag i Fredensborg.

Fredag

Klokken 10:30 er udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kaldt i åbent samråd om ansvaret for de fem børn der sidder i de syriske lejre. Spørgsmålet er stillet af Rosa Lund (EL).

Det forventes, at der afsiges dom i straffesagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, der blandt andet er tiltalt for dokumentfalsk. Retssagen startede 2. august 2021.

Weekenden

Lørdag og søndag holder Nye Borgerlige sommergruppemøde i Snekkersten.

Sygeplejerskerne holder aktioner i forbindelse med strejken. Det er planlagt, at sygeplejerskerne samles på Christiansborg Slotsplads for at afholde en større demonstration.

Kulturminister Joy Mogensen (S) åbner gruppeudstillingen Go West i Korsør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00