Ugen i dansk politik: Mette Frederiksen er vært for topmøde om energisikkerhed i Østersøen

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser til Prag for at deltage i et uofficielt ministerrådsmøde. Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen er indkaldt til åbent samråd. Og så løber det årlige klimafolkemøde af stablen. Få overblikket over en ny uge i dansk politik.

På tirsdag skal Mette Frederiksen mødes med kommissionsformand Ursula Von der Leyen og fem stats- og regeringschefer for at drøfte energisikkerhed i Østersøen.
På tirsdag skal Mette Frederiksen mødes med kommissionsformand Ursula Von der Leyen og fem stats- og regeringschefer for at drøfte energisikkerhed i Østersøen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

En ny uge er skudt i gang, og det ventes, at regeringen fremlægger et finanslovsforslag senest onsdag.

Derudover er der masser af aktivitet på Christiansborg i form af et sommergruppemøde, åbent samråd med kirkeministeren og en forskningspolitisk konference.

Altinget giver dig her et overblik over ugen i dansk politik.

Tirsdag

  • Statsminister Mette Frederiksen (S) er vært til det årlige Østersøtopmøde, der bliver afholdt på Bornholm. Her skal Mette Frederiksen sammen med kommissionsformand Ursula Von der Leyen samt Polen, Litauen, Letland, Estland og Finlands stats- og regeringschefer drøfte, hvordan Østersølandene kan styrke energisikkerheden.
  • Det er blevet Frie Grønnes tur til at afholde deres årlige sommergruppemøde på Christiansborg. Klokken 12:45 er der pressemøde i Bibliotekshaven.
  • Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) rejser til Prag for at deltage i et uofficielt ministerrådsmøde.

Onsdag

  • Et finanslovsforslag for 2023 ventes at blive fremlagt af finansminister Nicolai Wammen og regeringen, eftersom der er sidste frist onsdag 31. august.
  • Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er indkaldt til et åbent samråd klokken 12:00 om kontrol og tilsyn med trossamfund. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvorfor ministeriet ikke har forvaltet trossamfundsregistreret tilfredsstillende.
  • Venstre og Landbrug & Fødevarer afholder en forskningspolitisk konference på Christiansborg, hvor der bliver sat fokus på, hvordan forsknings- og innovationsøkosystemer skal understøtte klimamålene.

Torsdag

  • Klimafolkemødet løber at stablen på KulturØpladsen i Middelfart, hvor man kan møde beslutningstagere, virksomheder og organisationer inspirere til klimahandling. På deltagerlisten er blandt andet klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), miljøminister Lea Wermelin (S), Concitos Connie Hedegaard, klimaforsker Sebastian Mernild og mange flere.
  • Kulturudvalget afholder samme dag en åben høring om muligheden for at etablere en digital løsning, der skal gøre det nemmere for foreninger og kulturvirksomheder at søge tilladelse til afholdelse af arrangementer. Det sker klokken 10:00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Lørdag

  • Klimafolkemødet i Middelfart runder af efter tre dage med oplæg og aktiviteter.

Søndag

  • Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fylder 75 år.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00