Ugen i dansk politik: Mette Frederiksen tager til nordisk-tysk statsministermøde i Oslo

Statsminister Mette Frederiksen rejser til Oslo for at deltage i et nordisk-tysk statsministermøde. Der afholdes folkemøde på Møn, hvor både politikere, ministre, erhvervsaktører til civile organisationer deltager. Og flere partier holder sommergruppemøder. Få overblik over en ny uge i dansk politik.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Godmorgen og velkommen til et overblik over ugens politiske aktiviteter.

Den byder på flere sommergruppemøder og et nordisk statsministermøde. Møn får desuden fint besøg af alt fra politikere, ministre, erhvervsaktører til civile organisationer, når det årlige folkemøde finder sted 19. og 20. august.

Få overblikket her. 

Mandag

 • Statsminister Mette Frederiksen (S) tager til statsministermøde i Oslo mandag, som Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, er vært for. Det afholdes på det nye Edvard Munch-museum klokken 09.00. Derudover deltager Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, Finlands statsminister, Sanna Marin, og Islands statsminister, Katrin Jakobsdottir. Om eftermiddagen får selskabet også fornøjelse af Tyslands forbundskansler, Olaf Scholz. Der er et pressemøde med de nordiske ministre klokken 14.45 og et efterfølgende pressemøde med både Olaf Scholz og de nordiske statsministre klokken 17.15.
 • Der afholdes det norske svar på Folkemødet i Norge, Arendalsuka, som løber af stablen 15. til 19. august i Arendal, Norge.
 • Lisbeth Bech-Nielsen (SF), erhvervs-, finans- og it-ordfører, inviterer til debat om kortere arbejdstid i Landstingssalen på Christiansborg. Det foregår fra klokken 16.00 til 18.00.

Tirsdag

 • Konservative holder sit sommergruppemøde i Fredensborg fra tirsdag til torsdag. Pressemødet bliver holdt på Egelund Slot onsdag klokken 12.00.
 • Tirsdag starter Socialdemokratiet også sit årlige sommergruppemøde, som slutter onsdag. Det foregår i Odense og starter klokken 10.00.

Onsdag

 • Konservative fortsætter sit sommergruppemøde i Fredensborg. Der er pressemøde klokken 12.00 på Egelund Slot.
 • Socialdemokratiet er også at finde til sommergruppemøde. Det foregår i Odense. På nuværende tidspunkt er der ikke givet oplysninger om, hvorvidt der kommer et pressemøde.

Torsdag

 • Torsdag er sidste dag for Konservatives sommergruppemøde i Fredensborg. Der bliver holdt pressemøde onsdag klokken 12.00 på Egelund Slot.
 • Venstre holder sit årlige sommergruppemøde torsdag til lørdag på Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Tidspunktet for pressemødet er endnu ikke fastlagt.
 • I København er der åbent samråd om hadprædikanter på Christiansborg klokken 10.00. Det er Udlændinge- og Integrationsudvalget, som har indkaldt udlændinge- og integrationsministeren i samråd og bedt ministeren forholde sig til om ministeren mener, at listen over udenlandske religiøse forkyndere, der formenes adgang til Danmark, er restriktiv nok. Spørgsmålet er stillet af lederen af Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt (DF).

Fredag

 • Venstre fortsætter med sommergruppemøde på Marienlyst Strandhotel i Helsingør.
 • Møns årlige folkemøde løber af stablen 19. og 20. august med deltagelse fra politikere, ministre, erhvervsaktører og civile organisationer. Her deltager blandt andre Pernille Rosenkrantz-Theil (S), undervisningsminister, Kaare Dybvad-Bek (S), udlændinge- og integrationsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S), tidligere statsminister, Clement Kjersgaard, tv-journalist og Sigge Winther, forfatter og direktør for Djøf. Der deltager også en række organisationer heriblandt Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Erhverv og Kræftens Bekæmpelse.

Lørdag

 • Lørdag til søndag holder Nye Borgerlige sommergruppemøde på Hotel Comwell Borupgaard i Snekkersten. Pressemødet bliver afholdt søndag klokken 11.00.
 • Det er sidste dag på Venstres sommergruppemøde På Marienlyst Strandhotel i Helsingør.
 • Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, holder sommergruppemøde lørdag fra klokken 10.00 til 22.00.

Søndag

 • Nye Borgerlige afslutter sit sommergruppemøde søndag. Der er pressemøde klokken 11.00.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jonas Gahr Støre

Statsminister, Norge, leder, Arbeiderpartiet

Magdalena Andersson

Partiformand, Socialdemokraterna, fhv. statsminister (S), Sverige
civiløkonom (Handelshögskolan i Stockholm)

0:000:00