Ugen i dansk politik: Regeringen præsenterer grønt skatteudspil, og fem tidligere skatteministre skal afhøres

DET SKER: To ministre løfter sløret for regeringens udspil til en grøn skattereform. Resten af kollegaerne i regeringen får også travlt, da ugen byder på hele 11 samråd. I Retten på Frederiksberg skal fem tidligere skatteministre svare på spørgsmål om Skat. Få overblik over ugens begivenheder i dansk politik her.

Mandag
Ugen indledes med et nyt udspil fra regeringen. Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) præsenterer regeringens forslag til en grøn skattereform, som er et element i forhandlingerne om initiativer, der skal sikre, at Danmark opnår sit mål som 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Tirsdag
Der er møde i Folketingssalen, hvor folketingsmedlemmerne blandt andet skal behandle et lovforslag om undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er den første, der står for tur i ugens første ud af 11 samråd. Ministeren skal svare på spørgsmål om den mulige amerikanske spionage mod danske myndigheder og virksomheder. Samrådet er indkaldt i kølvandet på, at DR Nyheder kunne afsløre, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA har lavet målrettet spionage mod blandt andet Finansministeriet og Udenrigsministeriet.

Undersøgelseskommissionen om Skat holder afhøringer i Retten på Frederiksberg. I dag er det de tre tidligere skatteministre fra SF, Thor Möger Pedersen, Holger K. Nielsen og Jonas Dahl, der skal svare på spørgsmål.

EU-Domstolen afsiger en dom i sagen om ulovlig statsstøtte til TV 2.

Onsdag
Dagen byder på hele tre høringer. Den første finder sted i Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, og det handler om mulighederne for bedre og hurtigere internet i landdistrikter og på øerne.

Skatteudvalget har en høring om anvendelsesområdet for fradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed.

Endelig har Sundhedsudvalget en høring om udfordringerne med at sikre sundhedspersonale i hele landet.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er kaldt i samråd om den nu lukkede kostskole Havregården, hvor hun blandt andet skal svare på, hvordan regeringen vil sikre, at lignende svigt ikke kan finde sted på andre skoler i fremtiden.

Undersøgelseskommissionen om Skat fortsætter sine afhøringer i Retten på Frederiksberg. I dag er det den tidligere skatteminister og partileder for Radikale, Morten Østergaard, og tidligere skatteminister og nuværende transportminister Benny Engelbrecht (S), som skal afhøres.

Torsdag
Der er møde i Folketingssalen, hvor der blandt andet skal behandles et forslag stillet af Enhedslisten om udfasning af buræg og de såkaldte turbokyllinger.

Dagen byder på seks samråd, hvor finansminister Nicolai Wammen (S) står først for skud i et samråd, hvor han skal svare på spørgsmål om forventningerne til fremtidige indtægter af Nordsøolien. Derudover skal:

  • Justitsminister Nick Hækkerup (S) i et samråd om politiets brobygning i ekstremistiske miljøer.
  • Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i et samråd om tilskud til coronarelaterede udgifter i daginstitutioner og skoler.
  • Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) skal i et samråd om eksport af ukrudtsmidler til udviklingslande.
  • Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) skal i samråd om effekten af sommerpakken i landdistrikterne.
  • Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) skal i et samråd om mindsteløn.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og kulturminister Joy Mogensen (S) er værter for et virtuelt topmøde om unges trivsel under coronapandemien. Målet med mødet er at finde frem til nye aktiviteter og tiltag, der kan forbedre trivslen.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget holder en virtuel høring om geotermisk energi som et bidrag til den grønne omstilling.

Fredag
Ugen slutter med endnu et møde i Folketingssalen, hvor folketingsmedlemmerne blandt andet skal drøfte den fortsat stigende pensionsalder med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Derudover finder de sidste tre ud af ugens 11 samråd også sted. Skatteudvalget har skatteminister Morten Bødskov (S) i et samråd, hvor han skal svare på, hvorfor folketingsmedlemmerne ikke får svar på deres spørgsmål om de samfundsøkonomiske konsekvenser af regeringens politik.

I Forsvarsudvalget skal Trine Bramsen (S) svare på spørgsmål om Forsvarets brug af ISS Facility Service, mens Lea Wermelin (S) skal i et samråd om de miljømæssige konsekvenser af massegrave med mink.

Lørdag
Dansk Folkeparti holder i dag sit årsmøde, der dog finder sted i en anderledes form i år på grund af coronavirussen. Det vil blive afholdt virtuelt, og medlemmerne deltager på fem forskellige lokationer omkring i landet.

Forrige artikel DF har mistet næsten hvert syvende byrådsmedlem siden kommunalvalget DF har mistet næsten hvert syvende byrådsmedlem siden kommunalvalget Næste artikel Nye oplysninger afslører: Kommuner brugte resultatlønnede konsulenter ulovligt  Nye oplysninger afslører: Kommuner brugte resultatlønnede konsulenter ulovligt 
Kritik af statsstøttet tænketank breder sig til Christiansborg

Kritik af statsstøttet tænketank breder sig til Christiansborg

KRITIK: Uroen i geledderne hos Atlantsammenslutningen vokser. Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil have udenrigsministeren og forsvarsministeren på banen i sagen om regnskabsrodet i tænketanken, der hvert år modtager mere end en million kroner i offentlig støtte.