Ugen i dansk politik: SF er vært for europæisk kongres, og regeringsforhandlingerne fortsætter

SF spiller en stor rolle i den kommende politiske uge, hvor partiet både er centrale i regeringsforhandlingerne og vært for en kongres for deres europæiske partigruppe. Få en overflyvning over ugen i dansk politik her.

SF-formand, Pia Olsen Dyhr, skal i løbet af ugen tage stilling til, om hun vil føre sit parti ind i et bredt politisk samarbejde med Venstre og Moderaterne.
SF-formand, Pia Olsen Dyhr, skal i løbet af ugen tage stilling til, om hun vil føre sit parti ind i et bredt politisk samarbejde med Venstre og Moderaterne.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

35 dage.

Så længe varede danmarkshistoriens længste regeringsforhandlinger, før Anker Jørgensen (S) i 1975 kunne præsentere en ny regering.

Når ugen er omme kan hans partifælle Mette Frederiksen have rundet 30 dage i sine bestræbelser på at danne en regering efter valget 1. november 2022.

Ud over regeringsforhandlinger byder ugen i dansk politik på en europæisk kongres i Øksnehallen, internationale ministermøder og en ny udgave af den såkaldte parallelsamfundsliste.

Få et overblik lige her:

Mandag

 • Regeringsforhandlingerne forsætter med de syv resterende partier på Marienborg klokken 13. Enhedslisten, Alternativet, Danmarksdemokraterne og Nye Borgerlige er ikke med.
 • EU-landenes ministre med ansvar for uddannelse, ungdom, kultur og sport mødes mandag og tirsdag i Bruxelles.

Tirsdag

 • Klokken 13 er der møde i Folketingssalen, hvor det blandt andet ventes, at folketingsmedlemmerne skal godkende, at Mohammed Rona (M) overtager Kristian Klarskovs (M) plads i Folketinget, efter sidstnævnte i sidste uge besluttede at trække sig.
 • Mødet for EU's ministre for uddannelse, ungdom, kultur og sport slutter i Bruxelles.
 • I Bukarest mødes Natos udenrigsministre tirsdag og onsdag.

Onsdag

 • Mødet for Natos udenrigsministre i Bukarest slutter.  

Torsdag

 • Klokken 10 er der møde i Folketingssalen, hvor der lige nu er en anden og sidste behandling af et beslutningsforslag på dagsordenen. Beslutningsforslaget handler om en ophævelse af en tidligere beslutning om at nedsætte udvalg vedrørende grønlandske og færøske forhold.
 • Torsdag bliver regeringens parallelsamfundsliste offentliggjort. Listen blev tidligere kaldt 'Ghettolisten' og indeholder beboelsesområder med mere end 1000 beboere, hvoraf mindst halvdelen er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. Derudover skal områderne leve op mindst til to kriterier om lav indkomst, beskæftigelse, uddannelse eller høj kriminalitet for at ende på listen.
 • FN offentliggør sit årlige overslag over næste års behov for humanitær hjælp verden rundt.
 • I Polen mødes udenrigsministrene fra de lande, der er medlem af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa.

Fredag

 • Fra fredag og resten af weekenden holder 'The European Green Party' (EGP) kongres i Øksnehallen i København med SF som vært. Den officielle åbning af kongressen finder sted fredag klokken 14.30 med tale af Pia Olsen Dyhr. Inden da er der pressemøde klokken 11, hvor SF-formanden deltager sammen med EGP-komitemedlem Rasmus Nordqvist og EGP-medformand og fransk senator, Melanie Vogel.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024