Ugen i dansk politik: To S-ministre er kaldt i samråd

EU-rådet mødes med Palæstinas premierminister over en frokost, to S-ministre er kaldt i samråd, og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kommer med en afgørelse i sagen om det forliste MH17-fly. Få overblikket over ugen her.

Torsdag er erhvervsminister Morten Bødskov (S) kaldt i åbent samråd om begrænsningen af sorte investeringer og styrkelsen af grønne investeringer.
Torsdag er erhvervsminister Morten Bødskov (S) kaldt i åbent samråd om begrænsningen af sorte investeringer og styrkelsen af grønne investeringer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge Winding

Godmorgen og velkommen til en ny uge i dansk politik, som er fyldt med begivenheder fra både ind- og udland.

Ugen sparkes i gang, når EU-rådet mødes mandag for at diskutere Ruslands aggression i Ukraine, Sahel og Vestafrika. Onsdag kommer Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol med en afgørelse i sagen om MH17-flyet, der i juli 2014 blev skudt ned over det østlige Ukraine med 298 døde til følge.

Retter vi blikket mod vores egen lille andedam, så er først social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), og dernæst erhvervsminister Morten Bødskov (S) torsdag kaldt i hver sit åbne samråd i folketingssalen.

Altinget giver dig her et overblik over ugen i dansk politik.

Mandag

 • Klokken 10.00 mødes EU-rådet i Bruxelles til en snak om den russiske aggression mod Ukraine, Sahel og landene langs Vestafrikas kyst. De deltagende udenrigsministre vil afslutningsvis nyde en frokost og uformelt udveksle synspunkter med den palæstinensiske premierminister.
 • Klokken 11.30 tager den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, ordet og fortæller på en pressekonference om den økonomiske situation i Grækenland.

Tirsdag

 • Klokken 14 afholder Udvalget vedrørende Det Etiske Råd og Sundhedsudvalget et fælles, lukket møde. Her vil formanden for Etisk Råd, Leif Vestergaard Pedersen, orientere om rådets kommende udtalelser vedrørende surrogatmoderskab og organdonation.
 • I Washington gælder det liv og død, når Bulletin of the Atomic Scientists klokken 16.00 dansk tid afslører, om tidsindstillingen på Dommedagsuret skal ændres. Uret er en metafor over og indikation på, hvor tæt menneskeheden er på sin egen masseudryddelse.

Onsdag

 • Klokken 9.30 inviterer Intelligent Energi til både generalforsamling og årsmøde. Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw, lægger vejen forbi, og der vil være en række paneldebatter.
 • Fra klokken 14.00 afholder det nye Ligestillingsudvalg møde. Her vil digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre (V) præsentere de nyudnævnte ordførere for embedsværket, regeringsgrundlaget og ressortområdet.
 • Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kommer med afgørelsen i sagen om MH17-flyet, der i juli 2014 blev skudt ned i det østlige Ukraine med 298 døde til følge. Sagen bliver ført af Ukraine og Holland mod Rusland.

Torsdag

 • Kommunernes Landsforening afholder Børn og Unge Topmøde 2023 i Aalborg Kongres klokken 8.00, hvor børn og unges mistrivsel skal under luppen. Arrangementet fortsætter desuden fredag morgen fra klokken 8.00.
 • Kommissionen for robusthed i sundhedsvæsenet inviterer til stormøde, hvor relevante aktører og organisationer kan give input til kommissionens arbejde fra klokken 9.30.
 • Klokken 12.30 har Folketingets Socialudvalg kaldt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd. Her skal ministeren svare på, hvorfor regeringen op til jul i 2022 foreslog at bruge midler afsat til handicapområdet på finansloven for 2022 til ekstra vinter- og julehjælp.
 • Klokken 13.00 er erhvervsminister Morten Bødskov (S) af Erhvervsudvalget kaldt i åbent samråd om begrænsning af sorte investeringer og fremme af grønne investeringer.
 • I Stockholm stimler EU’s justits- og indenrigsministre sammen både torsdag og fredag til en række uformelle møder. På dagsordenen er fælles koordinering af asyl- og immigrationstiltag samt opklaringen af krigsforbrydelser i forbindelse med krigen i Ukraine.

Fredag

 • Instituttet for Fremtidsforskning og Dansk Industri stikker hovederne sammen og prøver at blive klogere på fremtiden fra klokken 9:30, hvor de inviterer til konference om Metaversets effekt på industrien.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Leif Vestergaard Pedersen

Formand, Det Etiske Råd, formand, epilepsihospitalet Filadelfia
cand.oecon. (Aarhus Uni.)

0:000:00