Ugen i dansk politik: Natos forsvarsministre samles i Bruxelles

Atomsikker bunker åbner for offentligheden, Natos forsvarsministre mødes i Bruxelles, og Konservative holder gruppemøde. Få overblikket over ugen i dansk politik.

I løbet af ugen skal justitsminister Peter Hummelgaard tale til Finn Nørgaard Foreningens prisuddeling på Christiansborg.<br>
I løbet af ugen skal justitsminister Peter Hummelgaard tale til Finn Nørgaard Foreningens prisuddeling på Christiansborg.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Vinterferien har sænket sig over Christiansborg, og det bliver en stille uge i dansk politik.

Programmet byder på åbningen af den atomsikre bunker i Nordjylland, og på den internationale scene mødes Europa-Parlamentet og Det Nordatlantiske Råd.

Få overblikket over ugen i dansk politik.

Mandag

  • Koldkrigsmuseet Reagan Vest åbner i Rold Skov, som blandt andet byder på guidede ture til den atomsikre bunker, der blev opført i hemmelighed i løbet af 1960’erne. Bunkeren havde til formål at huse regeringen, embedsmænd og regenten i tilfælde af atomkrig.
  • I New York mødes FN’s Sikkerhedsråd og afholder briefing om børn i konfliktområder. Det sker klokken 16.00.
  • Europa-Parlamentet samles i Strasbourg og holder plenarmøde indtil torsdag 16. februar. I løbet af dagene skal Europa-parlamentarikerne blandt andet debattere EU’s udvidelsespolitik til det vestlige Balkan samt den nylige forværring af fængselsforholdene for Aleksej Navalnyj og andre politiske fanger i Rusland.

Tirsdag

  • Finn Nørgaard Foreningen uddeler sin årlige pris til tre personer for deres arbejde med at forebygge ekstremisme og radikalisering. Prisuddelingen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg, hvor justitsminister Peter Hummelgaard deltager.
  • Natos forsvarsministre samles til et møde i Det Nordatlantiske Råd i Bruxelles. Mødet ledes af Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Onsdag

  • USA er vært for et møde med Ukraines forsvarskontaktgruppe, som afholdes i Natos hovedkvarter i Bruxelles.

Torsdag

  • FN’s befolkningsfond (UNFPA) holder pressebriefing om, hvilke konsekvenser krigen i Ukraine har for kvinder og piger.

Fredag

  • Mens der fortsat er stille i dansk politik, har vores naboer mod syd pakket et omfattende sikkerheds- og udenrigspolitiske program, når den årlige internationale sikkerhedskonference åbner i München. Her deltager ministre, organisationer og en lang række interessenter, heriblandt den amerikanske vicepræsident Kamala Harris. Konferencen afsluttes søndag 19. februar.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kamala Harris

Vicepræsident, USA
Howard University (1986), University of California, Hastings College of The Law (1989)

Jens Stoltenberg

Generalsekretær, Nato, fhv. statsminister, Norge
cand.oecon. (Oslo Uni. 1987)

0:000:00