Ugen i dansk politik: Ulvemøde, sølvlaks og en stribe samråd

OVERBLIK: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skal bruge ugen på både laks og ulve. Der er samråd om sprogtest af børn i 0. klasse. Og sidst på ugen er der præsidentielt jubilæum i USA.

Der er ulve i Danmark, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er på sagen.
Der er ulve i Danmark, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er på sagen.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kristoffer Kvalvik

Det er blevet mandag, og her får du overblikket over den kommende uge.

Mandag
Der er inviteret til konference om grøn vækst og energieffektivitet i Middelfart af Energistyrelsen, Dansk Erhverv, Det Økologiske Råd, Energiforum Danmark og KTC. Energi-, Forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) åbner konferencen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) deltager i et borgermøde om ulve. Det er i Holstebro, og her vil landmænd og lokale diskutere deres bekymringer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsenterer en vækststrategi på søfartsområdet.

I Bruxelles skal EU-medlemslandenes udenrigsministre mødes.

I samme by siger den catalanske separatistleder, Carles Puigdemont, farvel, når han rejser til Københavns Universitet efter at have været i eksil i Belgien. Her skal han deltage i en debat om Cataloniens politiske situation.

Tirsdag
Der er møde i folketingssalen. Udover at behandle en række lovforslag er der blevet stillet spørgsmål til Energi-, Forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om, regeringens fremtidige klimapolitiske initiativer.

Derudover er der også en række samråd på programmet tirsdag:

  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal i åbent samråd i skatteudvalget. Her skal de redegøre for deres holdning til det nye investorfradrag, der bliver indført som en del af erhvervspakken.
  • Retsudvalget har kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i åbent samråd. Her skal han kommentere på kritikken af et lovforslags bestemmelser om bemyndigelser og personoplysninger.
  • Undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal i åbent samråd om stopprøver, der sprogtester børn i 0. klasse. 
  • Sundheds- og Ældreudvalget har kaldt ældreminister Thyra Frank i åbent samråd. Hun skal redegøre for rimeligheden i, at kommunerne skal bruge op mod 200 timer på administration i forbindelse med ansøgning til køkkenpuljen.
  • Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) skal i åbent samråd om kontrakten mellem KU og Landbrug & Fødevarers videnscenter SEGES.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) stiller op til spørgetid i forbindelse med Europarådets parlamentariske forsamling i Strasbourg. Kronprinsesse Mary vil også tale ved forsamlingen i anledning af Danmarks formandskab i rådet.

Nordisk Råd samles til et to-dages arrangement i Stockholm, hvor digitalisering er på programmet.

Onsdag
Der er møde i Folketingssalen, hvor ministrene vil besvare spørgsmål fra de øvrige folketingsmedlemmer.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skal i samråd om, hvordan han vil følge op på oplysninger, der viser, at Hjarnø Havbrug har opdrættet sølvlaks uden tilladelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger Europarådet i Strasbourg i anledning af Danmarks formandsskab. Han vil desuden tale til den parlamentariske forsamling. 

Folketingets delegation til NATOs Parlamentariske Forsamling og Atlantsammenslutning afholder offentlig høring om NATO og USA i Landstingssalen på Christiansborg.

Statsrevisorene holder møde.

Torsdag
Der er møde i folketingssalen, hvor blandt andet et lovforslag om fem ugers betalt ferie skal behandles.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er kaldt i samråd sammen med ministeren for offentlig innovation Sophie Løhde (V). De skal svare på, hvilke konsekvenser det nye ejendomsvurderingssystem vil have for boligskatteaftalen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) får en fortrolig orientering i Skatteudvalget. Det drejer sig om EU's sortliste over skattely.

Sundheds- og Ældreudvalget holder åben høring om gigtlidelser og muskel- og skeletsygdomme.

Der er høring på Christiansborg om børnenes vilkår i asylcentrene.

I Bulgariens hovedstad, Sofia, holder EU's justits- og indenrigsministre et uformelt møde. 

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), generalsekretær i Det Europæiske Råd, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er blandt gæsterne til Tænketanken Europas årskonference.

Kulturminister Mette Bock (LA) har inviteret til konference om ‘Visioner for museumsområdet’.

Dagens sidste konference står Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, DI Energi og Dansk Solcelleforening for. Konferencen handler om solenergiens fremtid i Danmark.

Fredag
Europaudvalget holder møde, hvor de skal tale om de kommende rådsmøder i EU for landbrug og fiskeri og almindelige anliggender. 

Det er jubilæumsdag, men der er tvivl om, hvorvidt hovedpersonen vil fejre det. Det er nemlig 20 år siden, at den daværende amerikanske præsident Bill Clinton udtalte den famøse sætning “I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”.

Hans Bjerregaard (DF) er tidligere lokalpolitiker. Han skal i retten, hvor han er anklaget for blufærdighedskrænkelse af en kvinde, mens han stadigvæk sad i byrådet i Assens Kommune.

Fredag er der frist for sommerhusejerne i Lønstrup til at komme indsigelser mod påbuddet fra Kystdirektoratet om, at de skal fjerne beton og genoprette et område ved Lønstrup Klit.

Weekenden
Der afholdes præsidentvalg på Cypern søndag.

I Rusland er der søndag indkaldt til massedemonstration i Moskva af den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalny, som af valgkommissionen er blevet forbudt at stille op til det russiske præsidentvalg 18. marts.

Søndag er 60-årsdagen for, at Lego Koncernen fik patent på Lego-klodsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00