Om  
Merete Riisager
Lene Tanggaard

Undervisningsministeren nedsætter ny rådgivningsgruppe

Lene Tanggaard bliver formanden for ny rådgivningsgruppe, der får til opgave at følge aftalen om Fælles Mål i folkeskolen til dørs. 

Emil Dyrby

Rådgivningsgruppen skal komme med anbefalinger til, hvordan folkeskoleforligskredsens aftale om Fælles Mål i folkeskolen bedst kan implementeres.

Det skriver Undervisningsministeriet

”Vores skoler og lærere skal have frihed til at levere levende undervisning af høj kvalitet. Derfor var der brug for en forenkling af Fælles Mål og en aftale, der gør op med målene som en rigid tjekliste, der gør undervisningen mekanisk. Nu skal vi så sikre, at aftalen følges til dørs helt til klasseværelserne. Det kræver viden og praktisk erfaring fra centrale aktører omkring folkeskolen. Præcis det står den nye rådgivningsgruppe for,” siger undervisningsminister Merete Riisager ifølge Undervisningsministeriet.

Fælles Mål er centralt fastsatte nationale mål for, hvad eleverne skal lære i folkeskolen. Målene skal være styrende for undervisningen og bestemmer, hvad eleverne skal lære, men ikke, hvad undervisningen skal indeholde. 

Formanden for rådgivningsgruppen, Lene Tanggaard, er viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation og psykologi på Aalborg Universitet og har taget en ph.d. i undervisningspsykologi på Aalborg Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

Lene Tanggaard

Rektor, Designskolen Kolding, professor i psykologisk pædagogik, Aalborg Universitet
cand.psych. (Aarhus Uni. 2000), ph.d. (Aalborg Uni. 2005)

0:000:00