Om  
Rasmus Emborg

Ungdommens Nordiske Råd genvælger dansk præsident

Ungdommens Nordiske Råd har for andet år i træk valgt Rasmus Emborg fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom som præsident. 

Rasmus Emborg blev genvalgt på UNR's årlige session, der blev afholdt i Helsingfors i Finland.
Rasmus Emborg blev genvalgt på UNR's årlige session, der blev afholdt i Helsingfors i Finland.Foto: Pressefoto, Ungdommens Nordiske Råd
Mette Grube Condrup

Ungdommens Nordiske Råd beholder 25-årige Rasmus Emborg fra DSU som frontfigur. 

Det blev besluttet på UNR's årlige session, der blev afholdt i Helsingfors i Finland, skriver rådet i en pressemeddelelse

"Jeg vil arbejde for en stærk ungdomsbevægelse i Norden og være et talerør for den virkelighed, som vi unge oplever med en tiltagende klimakrise, psykisk mistrivsel blandt unge og krænkelser af demokratiske rettigheder rundt om i verden," siger Rasmus Emborg i pressemeddelelsen. 

Ungdommens Nordiske Råd er et organ under Nordisk Råd. I år har UNR for første gang taleret under hele sessionen, hvilket øger muligheden for at styrke ungdommens stemme i Nordisk Råd.  

"Øget indflydelse betyder også nye krav, og i det kommende år ser jeg frem til at fortsætte med at udvikle samarbejdet med Nordisk Råd og fremtidssikre UNR. Jeg vil også kickstarte et samarbejde, hvor vi for alvor tager fat i problemerne med psykisk mistrivsel blandt unge i Norden," siger Rasmus Emborg. 

Nordisk Råds session afholdes i Helsingfors 31. oktober til 3. november 2022. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Emborg

Politisk konsulent, SMVdanmark, næstformand, internationalt udvalg, DSU
Kandidatstuderende, statskundskab (Københavns Uni.)

0:000:00