Ursula von der Leyen ændrer titlen på omstridt kommissærpost

NAVNESKIFT: En meget kritiseret kommissærtitel har fået udskiftet et enkelt ord til glæde for europaparlamentarikerne. I alt får tre kommissærer nye titler efter Ursula von der Leyens forhandlinger med Europa-Parlamentet.

Den kommende kommissionsformand Ursula von der Leyen har givet efter på den massive kritik, som en af hendes kommissærtitler har modtaget.

Hun ændrer nu titlen 'beskyttelse af den europæiske levevis' til 'fremme af den europæiske levevis'.

Titlen dækker over det ansvarsområde, som den kommende græske EU-kommissær, Margaritis Schinas. er udpeget til, og det har vakt en del kritik, fordi grækeren blandt andet skal være ansvarlig for migrationsområdet.

Det har fået kritikere til at kalde titlen for højre-nationalistisk retorik.

Hos den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet bliver ændringen vel modtaget:

”Vi er alle enige om, at den europæiske levevis er en præstation, som vi skal bevare. Men det behøver ikke at blive forsvaret, snarere skal det fremmes,” siger gruppens formand, Iratxe Garcia, i en pressemeddelelse.

Foruden den omstridte titel har Ursula von der Leyen også ændret to andre titler. Det drejer sig om den kommissærpost, som den luxembourgske Nicolas Schmit er blevet udpeget til. Den bliver ændret fra blot at hedde 'beskæftigelse' til 'beskæftigelse og sociale rettigheder'.

Litauens Virginijus Sinkevičius får også tilføjet et ekstra ord til sin titel: 'fiskeri', således at han nu står til at blive 'kommissær for miljø, hav og fiskeri'.

Forrige artikel Dagens overblik: S kritiserer Dagens overblik: S kritiserer "tyndbenet" økonomi i Ellemanns finanslovsplan Næste artikel Ekspert: Statens udbudsregler skaber lønpres og nye konflikter  Ekspert: Statens udbudsregler skaber lønpres og nye konflikter
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.