Ursula von der Leyen mødes med Danmark, Grønland og Færøerne

Ursula von der Leyen drøfter samarbejde med Mette Frederiksen, Múte B. Egede og Aksel V. Johannesen forud for det kommende topmøde i Bruxelles.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødes med de tre ledere fra Danmark, Grønland og Færøerne før det kommende EU-topmøde i Bruxelles.
Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødes med de tre ledere fra Danmark, Grønland og Færøerne før det kommende EU-topmøde i Bruxelles. Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Europa-Kommissionen meddeler, at Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødes torsdag 14. december med statsminister Mette Frederiksen, Grønlands landsstyreformand Múte B. Egede og Færøernes lagmand Aksel V. Johannesen forud for det kommende topmøde i Bruxelles.

Mødet bekræfter det nære partnerskab mellem Grønland, Færøerne og EU, især inden for geopolitik, med fokus på deres strategiske betydning i Nordatlanten og forholdet til Ukraine.

Traditionelt har EU's forhold til Grønland og Færøerne drejet sig om fiskeripolitik og uddannelsesstøtte. Den grønne omstilling åbner dog nye samarbejdsmuligheder inden for klima, energi og råstoffer. I november indgik EU og Grønland et strategisk partnerskab med fokus på bæredygtige råstoffer til den grønne omstilling.

Mødet mellem Kommissionsformanden og lederne fra Danmark, Grønland og Færøerne finder sted klokken 9.30.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Múte B. Egede

Formand, Naalakkersuisut (selvstyret), formand for Inuit Ataqatigiit (IA)
Kultur- og samfundshistorie, Grønlands Uni (ikke færdiggjort)

Aksel Vilhelmson Johannesen

Lagmand, Færøernes Landsstyre, partileder (Javnaðarflokkurin)
cand.jur. (Københavns Uni. 2004)









0:000:00