V politianmeldes for brud på partistøtteregler

ANMELDT: Venstre i Rudersdal er blevet meldt til politiet for at bryde reglerne om partistøtte. 

Venstre i Rudersdal Kommune er blevet politianmeldt. Det skriver Politiken.

Det sker, efter Venstre angiveligt har forbrudt sig mod loven om politiske partiers regnskaber.

Erhvervsklubben Liberalt Erhvervsforum har ifølge formanden doneret cirka 400.000 kroner til Venstres lokalafdeling i Rudersdal inden folketingsvalget i både 2011 og 2015. Det er her, hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) stiller op.

Nordsjællands Politi bekræfter, at man har modtaget anmeldelsen, som er indgivet af Anders Højsted, der er aktivt medlem af Radikale.

”Det har ikke noget at gøre med, at det er Venstre. Jeg ville også have politianmeldt Radikale Venstre, hvis jeg fandt ud af, at der var nogen, der havde snydt med de ting. Det har noget at gøre med, at jeg vil have, at vores politikere opfører sig ordentligt og overholder loven. Jeg vil have, de bliver stillet til ansvar, hvis de ikke gør det,” siger han til Politiken.

Formand for Venstre i Rudersdal Gitte Rasmussen vil ikke kommentere sagen, da hun endnu ikke kender anmeldelsen. Hun oplyser dog til Politiken, at der i den pågældende sag er sket en beklagelig fej, som der er blevet rettet op på. Venstre har nemlig ingen interesse i at holde bidrag skjult, fortæller hun.

Forrige artikel Olsen Dyhr: Vi vil en helt anden vej Olsen Dyhr: Vi vil en helt anden vej Næste artikel S til Løkke: Sæt dagpengene op for ledige i uddannelse S til Løkke: Sæt dagpengene op for ledige i uddannelse