Vækstfonden leverer største overskud nogensinde

4,2 milliarder kroner. Så stort er Vækstfondens overskud for 2021. Det er ny rekord og medfører en udbyttebetaling til staten på 150 millioner kroner. Fonden har leveret et samlet overskud på 8,2 milliarder kroner siden 2014. "Når det går godt i virksomhederne, går det også godt i Vækstfonden," siger topchefen.   

Når det går godt for dansk erhvervsliv, går det godt for Vækstfonden. Sådan er mantraet fra topchef Rolf Kjærgaard, der ikke forventer, at den statslige investeringsfond i 2022 kan overgå rekordåret 2021.
Når det går godt for dansk erhvervsliv, går det godt for Vækstfonden. Sådan er mantraet fra topchef Rolf Kjærgaard, der ikke forventer, at den statslige investeringsfond i 2022 kan overgå rekordåret 2021.Foto: Pressefoto: Vækstfonden
Christoffer Lund-Hansen

Vækstfonden kommer ud af 2021 med det største overskud i fondens 30-årige historie. 

Allerede efter årets første seks måneder havde Vækstfonden slået ind på den historiske kurs ved at præstere et halvårsoverskud på 2,3 milliarder kroner. 

Det tal er vokset med 1,9 milliarder kroner i andet halvår, så det samlede overskud for 2021 bliver på 4,2 milliarder kroner.

"Det historiske regnskab er et udslag af vedholdende, langsigtede, tålmodige og risikovillige investeringer fra Vækstfondens side. Når vi kommer ud med så historisk stort et overskud som vi gør i 2021, så er det enormt glædeligt," siger Vækstfondens administrerende direktør, Rolf Kjærgaard, og tilføjer: 

"Det er udtryk for, at mange danske virksomheder, som vi har været med til at bakke op igennem årene, har gjort det rigtigt godt i 2021. Når det går godt i virksomhederne, går det også godt i Vækstfonden."

Det ekstraordinære overskud hos den statslige investeringsfond i første halvår skyldes primært børsnoteringen af forbrugeranmeldelsesportalen Trustpilot i marts og salget af software-virksomheden Peakon for 4,3 milliarder kroner i januar til amerikanske Workday, som indbragte Vækstfonden knap 600 millioner kroner.

Hvad har så været de store guldkalve for jer i andet halvår?

"Det er en sammensætning af en række enkeltvirksomheder, som har fået nogle gevaldige værdiløft i 2021. Trustpilot og Peakon er jo to af de helt store, men det er også virksomheder som Green Hydrogen System og Lunar," siger Rolf Kjærgaard.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00