Vagtskifte i Tuborgfondet: Anne-Marie Skov går fra direktør til formand

NAVNENYT: Anne-Marie Skov overtager posten som bestyrelsesformand for Tuborgfondet efter fire år som direktør. 

Efter fire år som direktør for Tuborgfondet stopper Anne-Marie Skov nu som direktør for i stedet at blive bestyrelsesformand – en post, hun overtager fra Flemming Besenbacher, som også er formand for Carlsbergfondet. 

Anne-Marie Skov overtager posten, så snart hendes afløser er fundet, hvilket forventes at være i løbet af første kvartal af 2019.  

"For mig er det en drømmesituation at kunne fortsætte det strategiske arbejde og overlade teamet til en ung og dynamisk sekretariatschef," siger Anne-Marie Skov. 

I sine fire år som direktør har Anne-Marie Skov flyttet Tuborgfondet fra en klassisk uddelende fond, der modtog ansøgninger, til en mere synlig fond, der proaktivt og fokuseret understøtter fællesskaber og samarbejder mellem civilsamfund, erhvervsliv og det offentlige. 

Den strategiske linje vil fortsætte med Anne-Marie Skov som bestyrelsesformand. 

"Der er sket rigtig meget de sidste år, hvor vi har lavet en fundamental ændring," siger Anne-Marie Skov og fortsætter:

"Vi har et år tilbage af vores nuværende strategiperiode, hvor vi fortsat arbejder med at implementere strategien. Når der er kommet en ny sekretariatschef ombord, skal vi til at diskutere, hvad næste fase er. Men vi har det rigtige fokus nu," siger Anne-Marie Skov. Hun lægger særligt vægt på, at Tuborgfondet også har fået fokus på unge og demokrati. Og det fokus vil fonden fastholde. 

Den nu afgående bestyrelsesformand for Tuborgfondet, Flemming Besenbacher, udtaler i forbindelse med udnævnelsen af Anne-Marie Skov: 

"Jeg er glad for, at Anne-Marie Skov tager over som bestyrelsesformand. Under hendes ledelse har Tuborgfondet gennemgået en kraftig modernisering, og det er på få år lykkedes at give fondet en vægtig stemme i civilsamfundet."

Posten som formand for Tuborgfondet er en klassisk bestyrelsesformandspost, som Anne-Marie Skov vil kombinere med andet bestyrelsesarbejde, hvor hun kan bruge sine erfaringer fra erhvervslivet, fortæller hun.

Udover sine fire år i direktørstolen for Tuborgfondet har Anne-Marie Skov erfaring fra virksomheder som Novo Nordisk, Novozymes og Carlsberg. Hun er uddannet cand.mag. fra KU og er adjungeret professor ved CBS. Derudover sidder hun også i bestyrelserne for WWF Danmark, DIS og Danske Fondes Videnscenter. 

Tuborgfondet blev etableret i 1931 og har siden 1991 været en afdeling under Carlsbergfondet. Udnævnelsen af Anne-Marie Skov sker i kølvandet på en revision af Carlsbergfondets fundats, der omhandler Tuborgfondet og præciserer, at Carlsbergfondet har det overordnede juridiske ansvar for Tuborgfondet og for at udpege fondets bestyrelse. 

,

Forrige artikel Vækstregnskab for Altinget-gruppen med lille overskud Vækstregnskab for Altinget-gruppen med lille overskud Næste artikel Ekspert: Tv-klip med fagboss kan få indflydelse på strid om betalt frokost  Ekspert: Tv-klip med fagboss kan få indflydelse på strid om betalt frokost