Vanopslagh efter sommergruppemøde: Vi skal have øjeblikkeligt ansættelsesstop i det offentlige

Liberal Alliance vil finde arbejdskraft til de private virksomheder, som bløder medarbejdere efter corona, ved at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og sætte gang i et ansættelsesstop i den offentlige sektor.

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Den offentlige sektor har støvsuget markedet for ansatte under corona, og derfor mangler private virksomheder hænder.

Det er ifølge Liberal Alliances partiformand Alex Vanopslagh den vigtigste udfordring for Danmark på kort sigt.

Derfor har partiet brugt årets sommergruppemøde på at finde frem til to løsningsforslag, som han præsenterede på et pressemøde ved Egelund slot – foran medier, journalister og partiets to øvrige folketingsmedlemmer Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Det første forslag handler om udenlandsk arbejdskraft, som Liberal Alliance vil tiltrække mere af. Det skal gøres ved at halvere mindstelønnen for, hvor meget en udlænding i Danmark skal tjene. Et beløb som i dag er på 445.000 kroner.

”De er velkomne, så længe de kan forsørge sig selv. Vi skal fastholde en stram asylpolitik for dem, der ikke vil arbejde i Danmark. Vi skal skelne mellem arbejdskraft og flygtninge,” sagde Vanopslagh.

Det andet forslag er et ansættelsesstop i den offentlige sektor, som ifølge Vanopslagh skal igangsættes med det samme. Partilederen sagde på pressemødet, at han synes, man skal starte med ”de kolde hænder – journalister og statskundskabere, som mig selv,” og tilføjede, at antallet af medarbejdere i den offentlige sektor skal tilbage på det antal, det var før coronakrisen.

Vanopslagh kommenterede også de 10 nye borgerlige principper, som Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen præsenterede tirsdag. LA-formanden fortalte, at han glæder sig over flere af idéerne, selvom det ifølge ham ”halter med ambitionerne og konkrete forslag”.

Han sluttede med at gentage budskabet om, at der mangler lederskab i blå blok.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00