Venstre forlod forhandlinger i Sundhedsministeriet torsdag aften

ÆLDREPAKKE: Venstre har forladt forhandlingerne om en hjælpepakke for ældre. Aftale mellem øvrige partier ventes offentliggjort fredag formiddag.

Jane Heitmann (V) ville have flere varme hænder ud af hjælpepakke på ældreområdet.
Jane Heitmann (V) ville have flere varme hænder ud af hjælpepakke på ældreområdet.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Venstre forlod sent torsdag aften forhandlinger om en hjælpepakke for ældre. 

Folketingets partier forhandlede uden bagkant i Sundhedsministeriet efter at have modtaget et aftaleudkast til en hjælpepakke for ældre.

"Det, der var på bordet, var ikke ambitiøst nok. Venstre har hele vejen igennem sagt, at vi vil fordoble rammen. Vi ønsker at prioritere varme hænder, for eksempel flere ergoterapeuter på plejehjemmene, og bekæmpe ensomhed og styrke indsatsen for demensramte familier," siger Jane Heitmann (V) til Altinget.

Ifølge Altingets oplysninger har de øvrige partier indgået en aftale, som er klar til offentliggørelse fredag formiddag.

Det, der var på bordet, var primært en prioritering af læhegn. Det kan vi ikke se os selv i.

Jane Heitmann (V)
Ældreordfører

Læhegn
Regeringen og Folketingets partier har siden mandag forhandlet om hjælpepakker, der kan støtte særligt sårbare gennem coronakrisen.

Først foregik forhandlingerne under Social- og Indenrigsministeriet, men er nu splittet op i to spor, så ældre forhandles for sig under Sundheds- og Ældreministeriet.

Regeringen spillede ud med en økonomisk ramme på 200 millioner kroner til initiativer på socialområdet, mens der er afsat 140 millioner kroner til ældreområdet.

Regeringen har efter Altingets oplysninger lagt op til, at en stor del af udgifterne til at indrette plejehjem og ældrecentre, så man kan lempe besøgsforbud, skal hentes i hjælpepakken:

"Det, der var på bordet, var primært en prioritering af læhegn. Det kan vi ikke se os selv i," siger Jane Heitmann.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jane Heitmann

Formand, Krifa, Sclerosehospitalerne og Vælg Klogt, fhv. MF (V)
cand.mag. i dansk

0:000:00