Venstre henter pressechef hos Danmarks Lærerforening

JOB: Venstre har ansat Søren Olufsen som ny pressechef. Han kommer fra en stilling som pressechef i Danmarks Lærerforening.

40-årige Søren Olufsen er ny mand i pressechef-stolen hos Venstre.

Den uddannede journalist bytter dermed Anders Bondo og Danmarks Lærerforening (DLF) ud med Christiansborg og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Søren Olufsen har tidligere været politisk reporter for DR Nyheder, men har de seneste år arbejdet med presserådgivning i fagbevægelsen.

Først hos Dansk Sygeplejeråd, siden hos FOA og senest hos DLF.

Hos DLF blev han i 2014 ansat som presseansvarlig, før han i 2016 avancerede til rollen som pressechef og daglig leder i foreningens afdeling for Kommunikation, Analyse og PA.

Ellemann: ”Stor kapacitet”
Stillingen i Venstre blev ledig lige inden sommerferien, da Jens Kloppenborg-Skrumsager stoppede og blev særlig rådgiver for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Jens Kloppenborg-Skrumsager fungerede både som pressechef og leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik (CKP).

Ansvaret for CKP overgik til Andreas Thyrring i juni, og Søren Olufsen får nu ansvaret for partiets pressetjeneste – med reference til netop Andreas Thyrring.

Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, kalder det i en pressemeddelelse ”en fornøjelse at få en så stor kapacitet som Søren ombord på holdet”.

Her skal han blandt andet ”forberede og eksekvere den pressemæssige del af Venstres strategier for de kommende valg til Folketinget og Europa-Parlamentet,” tilføjer hun.

Søren Olufsen selv udtaler:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Venstres engagerede hold, møde nye kolleger på Christiansborg og komme i fuld gang med arbejdet. Det er et privilegium at få mulighed for at være med til at inspirere og løfte kommunikationen for så vigtigt og ambitiøst et parti som Venstre.”

Han tiltræder i stillingen som pressechef 14. september 2018. 

Forrige artikel Hård kritik af regeringens nye stresspanel: Populistisk og useriøst Hård kritik af regeringens nye stresspanel: Populistisk og useriøst Næste artikel Holstein: Skipper tager konkurrencen op med Elbæk Holstein: Skipper tager konkurrencen op med Elbæk
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.