Venstre i alternativ alliance mod bureaukrati

FORENKLING: Venstre, Liberal Alliance og Alternativet vil oprette et stående udvalg for regelforenkling og afbureaukratisering. Det er på tide, at Folketinget sætter ind, siger V-ordfører.

Venstres innovationsordfører Eva Kjer Hansen er gået sammen med kollegaer fra Liberal Alliance og Alternativet. Sammen foreslår de at oprette et stående udvalg for regelforenkling og afbureaukratisering i Folketinget.
Venstres innovationsordfører Eva Kjer Hansen er gået sammen med kollegaer fra Liberal Alliance og Alternativet. Sammen foreslår de at oprette et stående udvalg for regelforenkling og afbureaukratisering i Folketinget.Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Tyson W. Lyall

Skiftende regeringers ambitioner om afbureaukratisering skal forankres i Folketinget.

Det mener Venstre, Liberal Alliance og Alternativet, som har sendt et forslag afsted til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

Partierne foreslår folketingsformanden, at der oprettes et stående folketingsudvalg for regelforenkling og afbureaukratisering.

”Jeg har i mine mange år i politik set skiftende regeringer slå sig op på at ville regelforenkle, afbureaukratisere og luge ud i regulativer, uden at det for alvor har battet. Derfor foreslår vi nu dette udvalg, så det bliver en fælles opgave mellem regeringen og Folketinget,” forklarer innovationsordfører for Venstre, Eva Kjer Hansen, i en pressemeddelelse.

Jeg har i mine mange år i politik set skiftende regeringer slå sig op på, at ville regelforenkle, afbureaukratisere og luge ud i regulativer, uden at det for alvor har battet.

Eva Kjer Hansen (V)
Innovationsordfører

Hos Liberal Alliance har man i en længere periode – som det hidtil eneste parti – haft en decideret afbureaukratiseringsordfører i skikkelse af Henrik Dahl.

Han glæder sig over, at der er kommet øget fokus på bureaukratiet andre steder i Folketingssalen.

”Der er ingen tvivl i mit sind. Der er behov for at afbureaukratisere på rigtig mange områder. Det er en opgave, som flere regeringer ikke har kunnet løfte, så derfor synes jeg, at det er optimalt, at Folketinget nu kan hjælpe til med at løfte den opgave,” udtaler han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Henrik Dahl

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (LA), MF (LA), forfatter, foredragsholder
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 1987), MA (Pennsylvania 1988), ph.d. (Handelshøjskolen i København 1993)

0:000:00