Om  
Michael Aastrup Jensen

Venstre-mand afløser Lidegaard som formand for Udenrigspolitisk Nævn

Michael Aastrup Jensen bliver ny formand i Det Udenrigspolitiske Nævn. Han afløser Martin Lidegaard, der stoppede som følge af, at han blev politisk leder for Radikale.  

Michael Aastrup Jensen afløser Martin Lidegaard som formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.
Michael Aastrup Jensen afløser Martin Lidegaard som formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Det Udenrigspolitiske Nævn har fundet ny formand. Det bliver MF'er Michael Aastrup Jensen (V), som overtager hvervet. Han overtager formandsposten fra Martin Lidegaard (R).

Lidegaard har valgt ikke at fortsætte, efter han blev politisk leder i Radikale i november. Sandsynligvis fordi der er mange udenlandsrejser forbundet med formandsposten. 

"Nævnet er et af de absolut vigtigste udvalg overhovedet, og hvor vores opgave er direkte nævnt i grundloven. Jeg ser meget frem til arbejdet med fortsat fokus på Ukraine, forsyningssikkerheden, de stigende trusler mod Danmark og de mange mange andre vigtige emner, som vi arbejder med," skriver Michael Aastrup Jensen på LinkedIn.

Michael Aastrup kalder udnævnelsen for en 'drømmepost'.

Det Udenrigspolitiske Nævn beskæftiger sig med emner, der er knyttet til udenrigspolitik og sikkerhedspolitik. Nævnets fornemmeste opgave er at rådgive regeringen i udenrigspolitiske og sikkerhedspolitiske spørgsmål. 

Grundloven forpligter regeringen til at rådføre sig med Det Udenrigspolitiske Nævn.

Alle partier er repræsenteret i Det Udenrigspolitiske Nævn, og det er medlemmerne af Folketinget, som har valgt Michael Aastrup som formand, efter han i den foregående periode var næstformand under Martin Lidegaard.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Aastrup Jensen

MF (V), formand, Det Udenrigspolitiske Nævn
akademiøkonom (Det Danske Erhvervsakademi 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024