Om  
Hans Andersen

Venstre-ordfører udnævnes til kommitteret for Hjemmeværnet

Medlem af Folketinget for Venstre Hans Andersen indtræder som ny kommitteret for Hjemmeværnet fra 1. februar 2024.

Foto: Privat foto.
Lærke Møller Hansen

Hans Andersen, der er medlem af Folketinget for Venstre, overtager posten som ny kommitteret for Hjemmeværnet fra Torsten Schack Pedersen (V).

Det skriver Forsvarsministeriet.

"Hans Andersen har siddet i Folketinget i 18 år, så han kommer med et solidt kendskab til det politiske liv og samspillet mellem forskellige interessenter. Han har samtidig også et særligt blik for det frivillige arbejde og gevinsten af, at vi har et samfund, hvor folk har lyst til at give en hånd med," oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

Udskiftningen skyldes, at Torsten Schack Pedersen fratrådte stillingen som kommitteret for Hjemmeværnet for at kunne fokusere udelukkende på sin tjans som politisk ordfører og medlem af Folketinget for Venstre.

49-årige Hans Andersen har sammenlagt tilbragt 18 år i Folketinget. Han har i perioden fra 2001 til 2007 og siden 2011 været medlem af Folketinget for Venstre. Han er desuden medlem af Folketingets Forsvarsudvalg. Hans Andersen er finansordfører for Venstre.

Hans Andersen kommer til at dele ansvaret for Hjemmeværnet med chefen fra Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, fra 1. februar 2024.

I sin nye rolle får Hans Andersen også ansvaret for at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet og for Hjemmeværnets informationsarbejde.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Andersen

MF (V), byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune, kommitteret for Hjemmeværnet
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i København 2000)









0:000:00