Venstre støtter regeringen: "Jeg vil ikke betegne et møde i erhvervsklubben som et fundraising-arrangement"

"Der er et sæt regler, og de er fornuftige, hvis de bliver overholdt," siger Karsten Lauritzen. Han har selv fået bistand af embedsværket til at holde møder i Venstres erhvervsklub som skatteminister. 

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, har selv fået hjælp af sit embedsmærk i forbindelse med møder i Venstres erhvervsklub, da han var skatteminister. 
Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, har selv fået hjælp af sit embedsmærk i forbindelse med møder i Venstres erhvervsklub, da han var skatteminister.  Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Embedsmændene skal kunne hjælpe ministre med oplæg til møderne i regeringspartiernes erhvervsklubber, og derfor skal reglerne på området ikke ændres. 

Det er meldingen fra Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, efter at Justitsministeriet har blåstemplet regeringens praksis på området, hvor både finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) har fået embedsmændenes hjælp i forbindelser med møderne. 

Regeringen understreger i samme ombæring, at reglerne på området er tilstrækkelige. 

Og mens regeringens støttepartier kræver regelændringer på området, deler Venstres gruppeformand regeringens standpunkt, så længe ministrene holder sig inden for deres respektive ressortområder.

"Der er et sæt regler, og de er fornuftige, hvis de bliver overholdt. Som medlem af Folketinget kommer meget af bistanden fra det partipolitiske arbejde. Når man er minister, får man ikke de penge," siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

"I stedet er det embedsværket, der skal stå for kalenderføring og en række andre ting. Derfor vil området være svært at lovregulere mere. Hvis man overholder reglerne og ånden i reglerne – som er at embedsværket skal være tilbageholdende – så er der en fin balance."

Ministrene skal nemlig ikke stilles dårligere end medlemmerne af Folketinget, mener han.  

"Vores holdning er, at det - som hidtil - skal være muligt at få bistand til fortælle om sit ressortområde, for man skal ikke have dårligere service af embedsværket til et møde i erhvervsnetværk, end hvis man var ude på en folkeskole for at holde et oplæg."

Karsten Lauritzen understreger dog, at det er muligt, at regeringen går længere end ånden i reglerne.