Om  
Jane Heitmann

Tidligere sundhedsordfører for Venstre vil være formand for Krifa

Jane Heitmann, der har 11 år i Folketinget for Venstre på bagen, har annonceret sit kandidatur til formandsposten i Krifa. Hun stiller op uden modkandidater til valget. 

Jane Heitmann stiller op som formandskandidat for Krifa uden modkandidater til foreningens repræsentantskabsmøde i juni. 
Jane Heitmann stiller op som formandskandidat for Krifa uden modkandidater til foreningens repræsentantskabsmøde i juni. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Sebastian Vidkjær Stone

Når Krifas repræsentantskab og hovedbestyrelse til juni skal vælge ny formand, bliver det med den mangeårige sundheds- og ældrepolitiske profil for Venstre Jane Heitmanns navn på stemmesedlen. 

Det oplyser Krifa i en pressemeddelelse via Ritzau

"Krifa er en utrolig spændende organisation, som jeg har stor respekt for. Den hviler på et stærkt historisk og værdimæssigt grundlag," udtaler den nye formandskandidat i pressemeddelelsen og fortsætter: 

"Jeg ønsker at bidrage til, at vi i samfundet får endnu større fokus på god arbejdslyst og mental sundhed. Og jeg glæder mig til at sætte den brede indsigt og viden i spil, som jeg har fået gennem årene som psykiatriordfører."

I løbet af sin 11-årige periode i Folketinget var Jane Heitmann blandt andet formand for Sundheds- og Ældreudvalget og Udvalget vedrørende Det Etiske Råd samt psykiatriordfører i over ti år. 

Jane Heitmanns formandskandidatur vækker stor glæde hos Krifa, hvor fristen for indleveringen af kandidaterklæringer udløb 2. marts. En frist, der betyder, at Jane Heitmanns navn ene og alene figurer på stemmesedlen til formandsskabet. 

"Hun er en stor kapacitet på det landspolitiske plan og skal være med til at drive Krifas dagsordener frem i samfundsdebatten," udtaler Krifas næstformand Mikael Arendt Laursen om Heitmanns kandidatur. 

Krifa har været på udkig efter en ny formand siden, at den tidligere formand Eik Dahl Bidstrup i efteråret 2022 trak sig fra posten af familiemæssige årsager. 

Jane Heitmann har siden december været ansat som public affairs-rådgiver hos Rud Pedersen efter hun valgte ikke at stille sit kandidatur til rådighed i forbindelse med folketingsvalget i det forgangne år.*

I januar blev Jane Heitmann desuden også udpeget som ny bestyrelsesformand for Sclerosehospitalerne. 

54-årige Jane Heitmann er uddannet klinikassistent og er cand.mag. i dansk. Førend tiden på Christiansborg var hun at finde i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune. 

Læs også

*Det fremgik tidligere, at Jane Heitmann ville fortsætte hos Rud Pedersen efter valget som formand for Krifa. Det er ikke korrekt. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jane Heitmann

Formand, Krifa, Sclerosehospitalerne og Vælg Klogt, fhv. MF (V)
cand.mag. i dansk









0:000:00