Verdens største motionsløb hænger i en tynd tråd

CORONAAFLYSNING: DHL-stafetten risikerer at blive aflyst, hvis den ikke kan flyttes til september måned. Det er konsekvensen af regeringens beslutning om at forlænge forbuddet mod større forsamlinger til og med august.

Det er usikkert, hvorvidt virksomhedernes løbeglade ansatte i København i år igen kan samles til den årligt tilbagevendende DHL-stafet.

Motionsløbet, som med sine mere end 100.000 deltagere på landsplan betegnes som et af de største i verden, er i risiko for at blive aflyst.

Det oplyser løbe- og atletikforeningen Sparta, der er ansvarlig for at afholde den københavnske del af stafetten.

Foreningens administrerende direktør, Dorte Vibjerg, oplyser til Altinget, at ledelsen nu drøfter, om stafetten skal flyttes til september, eller om den skal aflyses i år. Det afhænger alt sammen af myndighedernes anbefalinger:

"Hvis Sundhedsstyrelsen helt fraråder os at afholde stafetten i september, kommer vi ikke til at afholde arrangementet," siger Dorte Vibjerg.

Sparta offentliggør i slutningen af april måned, om DHL-stafetten bliver flyttet eller aflyst.

Hvis DHL-stafetten aflyses, vil det gøre ondt på sportsforeningens pengepung, da afholdelsen af stafetten er en stor del af klubbens økonomiske fundament. Oven i det kommer andre arrangementer, der må aflyses tidligere på sommeren.

Dorte Vibjerg tilføjer, at Sparta har tænkt sig at gøre brug af økonomisk hjælp fra regeringen for at komme gennem sommeren:

"Vi venter på, at der kommer støtteprogrammer, for oven i det her bliver vi også nødt at udbetale lønninger i denne periode," siger hun.

DHL-stafetten i København skulle oprindeligt have fundet sted fra 24. til 28. august i Fælledparken.

,

Forrige artikel Dagens corona-overblik: Partier kritiserer Frederiksen for soloridt, og Boris Johnson er indlagt på intensiv Dagens corona-overblik: Partier kritiserer Frederiksen for soloridt, og Boris Johnson er indlagt på intensiv Næste artikel Økonomer advarer: Tiden er ikke til at fremrykke massive offentlige investeringer Økonomer advarer: Tiden er ikke til at fremrykke massive offentlige investeringer
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.