Videnskabsministeren får svært ved at komme i Folketinget

RISBJERG-SNIT: Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) får svært ved at blive valgt ind i Folketinget ved næste valg. Konservative står nu kun til et mandat i Sydjyllands Storkreds, hvor hun skal kæmpe med Mike Legarth og Carina Christensen.
Foto: Søren Hytting/vtu.dk
Jørgen Skadhede

På trods af ministertitlen får videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) svært ved at blive valgt ind i Folketinget ved næste valg.

Hun stiller op i Sønderborg i Sydjyllands Storkreds, hvor Konservative plejer at få to mandater. Men med tidens sløje meningsmålinger for partiet, står det nu kun til at få et mandat i kredsen.

Det viser den kvalitetsvejede geografiske prognose for alle troværdige meningsmålinger i maj, som professor Søren Risbjerg Thomsen har foretaget for Altinget.dk.

Dermed får Charlotte Sahl-Madsen ekstra svært ved at blive valgt, da hun skal kæmpe med to nuværende folketingsmedlemmer, finansordfører Mike Legarth og tidligere kulturminister Carina Christensen, om kun et mandat.

Får det svært
En kamp, som videnskabsministeren får svært ved at vinde, vurderer politisk kommentatorer og blogger på Berlingske Tidende, Niels Krause Kjær, som var spindoktor hos Konservative i slutningen af halvfemserne.

"Det får hun svært ved. Min vurdering er, at Mike Legarth står stærkest, hvis der kun er plads til et folketingsmedlem i kredsen. Hun har selvfølgelig en unik platform som minister, men hun er et ubeskrevet blad uden nogen politisk fortid, mens Mike Legarth har en stærk lokal og politisk forankring i trekantsområdet, hvor han stiller op," siger Niels Krause Kjær.

Charlotte Sahl-Madsen blev overraskende og uden nogen politisk erfaring hentet ind som ny videnskabsminister ved regeringsrokaden i februar fra en post som bestyrelsesformand i Danfoss Universe.

Forsigtig begyndelse
Hun skal nu brænde igennem som minister i vælgernes øjne, hvis ambitionen om en plads i Folketinget skal opfyldes. Men det bliver altså svært ifølge Niels Krause Kjær.

"Det afhænger af, hvor god hun er til at udnytte sin platform som minister det næste års tid. Men de første måneder som minister har været noget forsigtige fra hendes side, så det bliver svært, som tingene ser ud lige nu," siger Niels Krause Kjær med henvisning til de dårlige meningsmålinger for Konservative.

Du kan læse alt om Risbjergs geografiske snit, og hvem der står til at komme i Folketinget netop nu, i nyhedsbrevet Altinget | Christiansborg på mandag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charlotte Sahl-Madsen

Administrerende direktør, CoC Playful Minds, bestyrelsesformand, onecollection/House of Finn Juhl
Strategy Executive Education (Harvard Business School 2004), MIT Sloan Management (Boston 2006) m.fl.

Mike Legarth

Stifter, ejer og administrerende direktør i Connection Finans
diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde, (INSEAD 2011), diplomuddannelse i ledelse, strategi og innovation (INSEAD 2010), politiassistent (København 1988), sergent (Livgarden 1982), delingsfører UN-Cypern (1981)

Carina Christensen

Adm. direktør, erhvervsorganisationen Grakom
cand.negot. (SDU 1998)

0:000:00