'Vikaren fra helvede' får sin egen vikar

STEDFORTRÆDER: Carl Valentin (SF) overtager for en kort periode Karsten Hønges (SF) plads i Folketinget, mens den politiske ordfører er til FN's generalforsamling i New York. 

Tidligere SFU-formand Carl Valentin (SF) får tre uger i Folketinget. 
Tidligere SFU-formand Carl Valentin (SF) får tre uger i Folketinget. Foto: Tobias Ring
Daniel Bue Lauritzen

Han blev kaldt for 'vikaren fra helvede', da han som suppleant i Folketinget i 2014 kritiserede SF's ageren i DONG-sagen, der senere fik SF til at træde ud af regeringen. 

Nu får Karsten Hønge brug for sin egen vikar, mens han er til FN's generalforsamling i New York.

Ind træder Carl Valentin, tidligere formand for SFU og klummeskribent på Altinget.

Han overtager Karsten Hønges post i uge 43-45.

"Jeg glæder mig enormt meget. Det er virkelig surrealistisk. Jeg er jo bare studerende og er nødt til at droppe mit studie i de tre uger," siger Carl Valentin.

Han håber, at oplevelsen kan hjælpe ham til at få så sit eget mandat efter næste folketingsvalg:

"Det er klart, at jeg vil vise, at jeg er klar til at sidde i Folketinget. Næste gang går vi efter at få to mandater på Fyn, og det ville være fantastisk, hvis det bliver mig og Karsten," siger han.

Hønge til New York
Karsten Hønge er tryg ved sin vikar, som han kender hjemme fra Odense.

"Han er super god. Jeg har kendt Carl længe og har et rigtig godt forhold til ham. Vi har allerede talt om, hvordan han bedst får sat sit aftryk," siger Karsten Hønge. 

Karsten Hønge tager til New York for at deltage i FN's generalforsamling og vil være tilbage i Folketinget, når han er færdig:

"Jeg har set julelysene i øjnene på nogle folk, når jeg fortæller, at jeg skal på orlov. De falmer så, når jeg så siger, at jeg bare skal til FN's generalforsamling i et par uger," siger han og griner. 

Carl Valentin overtager samtlige Karsten Hønges ordførerskaber undtaget titlen som politisk ordfører. Den post suspenderes kortvarigt, men Karsten Hønge fortæller, at han vil være til at få fat på:

"Det er jo ikke noget u-land, jeg skal til. Jeg tager til New York, så jeg regner da med at kunne følge med i de danske medier alligevel," siger han. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Valentin

MF (SF)
BA, samfundsfag (Københavns Uni. 2019)

Karsten Hønge

MF (SF), medlem, SF’s landsledelse og daglige ledelse, 3. næstformand, Folketingets Præsidium
tømrer (Aarhus. 1983), journalist (DMJX 2013)









0:000:00