Om  
Villy Søvndal
Kira Marie Peter-Hansen
Margrete Auken

Villy Søvndal melder sig som kandidat til Europa-Parlamentet

Villy Søvndal skal med sin kendte profil trække stemmer til SF ved næste års EP-valg, når han lægger kommunalpolitikken på hylden og retter blikket mod Bruxelles.

Villy Søvndal er på nuværende tidspunkt byrådsmedlem i Kolding Kommune.
Villy Søvndal er på nuværende tidspunkt byrådsmedlem i Kolding Kommune.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Villy Søvndal har både cementeret sit navn i dansk politik som forhenværende partiformand i SF og tidligere udenrigsminister. De seneste år har han begået sig på den kommunalpolitiske scene i Kolding, men nu er tiden kommet til europæisk politik.

Det skriver Politiken.

Tidligere på året meddelte Margrete Auken, at hun ikke genopstiller ved næste EP-valg efter knap 20 år i Europa-Parlamentet, hvilket efterlader SF uden en landskendt profil på stemmesedlen.

Villy Søvndal stiller dog ikke op som spidskandidat for partiet. Han vil være at finde på kandidatlisten, mens SF's anden nuværende europa-parlamentariker, Kira Marie Peter-Hansen, ser ud til at indtage rollen som partiets spidskandidat.

"Hvis vælgerne vil, er jeg klar til ikke bare en, men to perioder i Europa-Parlamentet", siger den tidligere udenrigsminister.

Villy Søvndal stillede op som borgmester ved kommunalvalget i 2021 og fik flest personlige stemmer i kommunen. Det lykkedes ham dog ikke at sikre sig borgmestertitlen, der endte hos Knud Erik Langhoff fra Konservative. Han har siden siddet som medlem af byrådet i Kolding og været formand for kommunens socialudvalg, en post han vil fratræde 1. april næste år i god tid inden Europa-valget.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

Kira Marie Peter-Hansen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (SF), MEP (SF)
studerer bachelor i international relations (Vesalius College, Belgien)

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita

0:000:00