Villys soldater forlader SF

PARTISKIFTE: Siden Annette Vilhelmsen overtog formandsposten i SF, har en række markante unge SF'ere valgt at forlade partiet. Se her, hvem der har forladt partiet siden formandsskiftet.
Jesper Petersen er en af de unge SF'ere, som har har forladt partiet. Tirsdag meldte han sig ind i Socialdemokraterne.
Jesper Petersen er en af de unge SF'ere, som har har forladt partiet. Tirsdag meldte han sig ind i Socialdemokraterne. Foto: Facebook
Anne Justesen

Siden formandsskiftet i SF i oktober 2012 har en række ledende medlemmer af SF opgivet deres politiske poster og forladt partiet. 

Flere af personerne var centrale i den såkaldte "børnebande", som under Villy Søvndals formandskab forsøgte at nyorientere SF, så partiet i højere grad skulle have fokus på folk i arbejde.

Emilie Turunen
Et af SF's to medlemmer af Europa-Parlamentet, Emilie Turunen, meddelte onsdag, at hun har meldt sig ud af SF og ind i Socialdemokraterne. Emilie  Turunen blev valgt til Europa-Parlamentet i 2009 som den yngste parlamentariker nogensinde. I Parlamentet har hun særligt arbejdet for en europæisk finansskat og af flere omgange kritiseret regeringen for ikke at ville deltage i arbejdet for en sådan. Hun meddelte tidligere på året, at hun ikke agtede at genopstille til Europa-Parlamentsvalget i 2014. Emilie Turunen har tidligere været formand for SFU. Under SF's formandsvalg i efteråret støttede hun åbent Astrid Krag.

Nanna Westerby
Tidligere MF'er Nanna Westerby meddelte onsdag på sin Facebook-profil, at hun har valgt at melde sig ind i Socialdemokraterne. Nanna Westerby sad i Folketinget fra 2007-2011, men blev ikke genvalgt ved valget i 2011. I januar trak hun sit kandidatur til Københavns Borgerrepræsentation. Hun er ligesom Jesper Petersen og Emilie Turunen tidligere formand for SFU.

Nanna Westerby, Emilie Turunen og Jesper Petersen har forladt SF og meldt sig ind i Socialdemokraterne.
Nanna Westerby, Emilie Turunen og Jesper Petersen har forladt SF og meldt sig ind i Socialdemokraterne. Foto: Pressefoto

Jesper Petersen
SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, meddelte tirsdag, at han forlod partiet til fordel for Socialdemokraterne. Den socialdemokratiske folketingsgruppe skal onsdag middag officielt optage Jesper Petersen i gruppen. Inden Jesper Petersen blev valgt ind i Folketinget for SF, var han formand for partiets ungdomsorganisation SFU. En post, han delte med nuværende sundhedsminister Astrid Krag. Jesper Petersen har været folketingskandidat for SF siden 2000, og han blev første gang valgt ind i 2007. Under formandsvalget i SF støttede han Astrid Krag.

Mattias Tesfaye
Tilbage i december valgte SF's tidligere næstformand Mattias Tesfaye at trække sig fra sin post, fordi han var uenig i den politiske linje, som den nye partiledelse stod for. Han støttede Astrid Krag under formandsvalget. I januar meddelte han så, at han melder sig ind hos Socialdemokraterne.

Thor Möger Pedersen
Tidligere skatteminister og næstformand i SF, Thor Möger Pedersen, blev i oktober fyret som minister efter formandsopgøret i SF. Han støttede Astrid Krag, der tabte formandsvalget til Annette Vilhelmsen. Thor Möger blev ikke valgt ind ved valget i 2011, og i januar trak han sig som folketingskandidat for SF, men er dog stadig medlem af partiet. Han er i dag vært på  DR2's debatprogram "Gadens Parlament". 

Kasper Bjering Søby Jensen
Landsledelsesmedlemmet Kasper Bjering Søby Jensen meddelte i december, at han har meldt sig ud af SF. Han begrunder udmeldelsen med uenighed i partiets nye strategiske og politiske linje. Kasper Bjering Søby Jensen var en del af kredsen omkring tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og tidligere næstformand i partiet Mattias Tesfaye. Han er nu medlem af Socialdemokraterne.

Men det er ikke kun SF's medlemmer, som forlader partiet. Partiet skal også se sig om efter en ny pressechef.

Claus Perregaard
Tirsdag meddelte SF's pressechef, at han siger sin stilling op med øjeblikkeligt varsel. Han begrunder sin opsigelse med, at han er træt af politik og Christiansborg. Opsigelsen kom få uger efter, at Claus Perregaard 1. februar vendte tilbage til jobbet som pressechef i SF - et job, han også bestred inden Folketingsvalget i 2011. Efter valget og frem til nytår var Claus Perregaard særlig rådgiver for Villy Søvndal i Udenrigsministeriet.

Tasja Parize
I oktober 2012 forlod Tasja Parize med øjeblikkelig virkning sin post som pressechef for SF. Det skete som konsekvens af skiftet i SF's ledelse, hvor Annette Vilhelmsen overtog formandsposten. Tasja Parize overtog jobbet efter Claus Perregaard, som fulgte med daværende formand Villy Søvndal over i Udenrigsministeriet. Han kom altså tilbage på posten som pressechef igen i februar for så tirsdag at meddele, at han forlod den igen.

SF oplyser, at Henrik Larsen indtil videre er konstitueret som pressechef. Han har arbejdet for SF i en årrække og har blandt andet været særlig rådgiver for sundhedsminister Astrid Krag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thor Möger Pedersen

Kommerciel direktør, Better Energy
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2013), MBA, Management and business finance (Aalborg Uni. 2018)

Nanna Westerby Jensen

Plandirektør, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune
ba.soc. (Roskilde Uni. 2008), cand.soc. (Roskilde Uni. 2015)

Emilie Turunen

Direktør, Nykredit Leasing, bestyrelsesmedlem, EKF Danmarks Eksportkredit
BA i socialvidenskab og arbejdslivsstudier (RUC 2009), Master of Science i europæisk politisk økonomi (LSE, London 2015), Executive education (INSEAD), Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder, bank og realkredit (CBS Bestyrelsesuddannelse)









0:000:00