Om  
Vinca Wiedemann
Bo Damgaard

Vinca Wiedemann stopper som rektor på Den Danske Filmskole

Kulturministeriet og Vinca Wiedemann er netop blevet enige om, at samarbejdet stopper. Dermed stopper Vinca Wiedemann som rektor på Den Danske Filmskole. Bo Damgaard tiltræder som midlertidig rektor.

Jon Michelsen

Vinca Wiedemann stopper som rektor på Den Danske Filmskole.

Kulturministeriet og Vinca Weidemann blev i går blevet enige om, at samarbejdet stopper. Hun stopper som rektor på Den Danske Filmskole fra dags dato. Bo Damgaard tiltræder som midlertidig rektor.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

En længere konflikt om Den Danske Filmskoles fremtid fik 31. januar i år skolens elever til at udsende en mistillidserklæring til daværende rektor Vinca Weidemann. I fredags blokerede eleverne skolen, hvor de nedlagde undervisningen og indkaldte til stormøde.

Tidligere på ugen underskrev 264 filmfolk en officiel støtteerklæring, hvori de bakkede eleverne op i deres kritik af skolens ledelse. Kendte filmfolk som Jørgen Leth, Iben Hjejle, Niels Arden Oplev, Michael Noer og Nikolaj Arcel var blandt underskriverne.

Vinca Wiedemann har været rektor på Den Danske Filmskole siden marts 2014, men efter en periode med interne uenigheder og store protester er Vinca Wiedemanns tid som rektor fortid:

"Situationen på filmskolen er uholdbar. Skolen har brug for opbakning fra elever, lærere og branchen. Den opbakning er der desværre ikke længere. Det er både rektor Vinca Wiedemann og Kulturministeriet enige om. Derfor stopper Vinca Wiedemann nu som rektor. Uanset at Vinca Wiedemann har ydet en stor indsats, så må personspørgsmål ikke komme i vejen for Filmskolen og dansk films fremtid. Nu er der brug for, at lærere, elever og ledelse finder sammen om deres skole igen," skriver fungerende kulturminister Rasmus Prehn i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Den konstituerede rektor, Bo Damgaard, får nu til opgave at løse de akutte udfordringer i samarbejde med undervisere og elever. Det vigtigste for mig er, at dansk film får de bedst tænkelige udviklingsmuligheder."

Midlertidig rektor Bo Damgaard har været direktør for Filmfyn. Tidligere var han bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut samt programchef på TV 2 med ansvar for filminvesteringer.

Kulturministeriet har igangsat en rekrutteringsproces, som skal udpege Den Danske Filmskoles nye rektor. Ifølge Kulturministeriet bliver den nye rektors opgave at lave en plan for den langsigtede udvikling af Filmskolen.

Den Danske Filmskole er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse inden for film- og tv-produktion. Institutionen har cirka 100 elever.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vinca Wiedemann

Fhv. rektor, Den Danske Filmskole
filmklipper (Den Danske Filmskole. 1987)

Bo Damgaard

Fhv. direktør for FilmFyn, fhv. programchef ved TV 2, fhv. formand for Det Danske Filminstitut
cand.phil. (nordisk sprog og litteratur/massekommunikation, Aarhus Uni. 1982)

0:000:00