Wammens kampagnechef opstillet i Kolding

VALGT: På en ekstraordinær generalforsamling mandag aften valgte Socialdemokraterne i Kolding Christian Rabjerg Madsen (25) som ny folketingskandidat efter MF Julie Rademacher, der flytter til Grønland.
- Jeg er nok den kandidat i Danmark, der er valgt senest, så jeg skal i arbejdstøjet med det samme, siger Koldings nye folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S).
- Jeg er nok den kandidat i Danmark, der er valgt senest, så jeg skal i arbejdstøjet med det samme, siger Koldings nye folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S).Foto: Privat
Rasmus Nielsen

Christian Rabjerg Madsen vandt med stemmerne 65 mod 13 over Helle Buchvaldt.

Christian Rabjerg Madsen har hidtil været ansat som kampagnechef for næstformand for Socialdemokraterne, tidligere borgmester i Aarhus Nicolai Wammen, der også stiller op til folketingsvalget.

Christian Rabjerg var ligeledes kampagnechef for Nicolai Wammen ved kommunalvalget i 2009. Her blev han genvalgt med det højeste personlige stemmetal i Danmark. Imellem de to kampagner har Christian arbejdet for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Aarhus.

"Jeg kommer til at savne en dygtig kampagnechef, men jeg glæder mig på Koldings vegne over, at kredsen har valgt så kompetent en folketingskandidat som Christian. Christian Rabjerg Madsen er et stort politisk talent, og han bliver en gevinst for Kolding og for den socialdemokratiske folketingsgruppe", siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse efter generalforsamlingen.

Fakta

Når Christian ikke arbejder med politik, hygger han sig med sin kæreste i deres fælles hjem, kører på motorcykel, kite-surfer eller er sammen med gode venner. Derudover er Christian interesseret i litteratur.

Christian er 25 år og født i Silkeborg, men opvokset i Ølgod, hvor han har gået på den lokale folkeskole. Christians familie bor stadig i Ølgod. Privat danner Christian par med Anne Brink Pedersen.

Christian mangler at aflevere specialet, før han kan kalde sig cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.


Kilde: Socialdemokraterne i Kolding

Christian arbejdede i 2008-2009 på Christiansborg for MF Yildiz Akdogan (S). Han har tidligere arbejdet som lagerassistent, ekstern konsulent for "K"Line samt som pædagogmedhjælper.

I øjeblikket er Christian Rabjerg politisk næstformand i Region Midtjylland.

Jeg kommer til at savne en dygtig kampagnechef, men jeg glæder mig på Koldings vegne over, at kredsen har valgt så kompetent en folketingskandidat som Christian.

Nicolai Wammen
S-næstformand

"Jeg er både glad og stolt over den store tillid, der er vist mig. Jeg vil gå ydmygt til opgaven og glæder mig til at komme i gang med at lære koldingenserne at kende. Jeg er nok den kandidat i Danmark, der er valgt senest, så jeg skal i arbejdstøjet med det samme, så vi kan få væltet regeringen, og Kolding kan få en socialdemokrat valgt til Folketinget", siger Christian Rabjerg Madsen.

"Christian Rabjerg Madsen har gjort et stærk indtryk på mig og medlemmerne i Kolding. Jeg er overbevist om, at medlemmerne med Christian får en dygtig politiker med styrke til at tale Koldings sag i Folketinget og i den kommende valgkamp", siger tidligere borgmester i Kolding, Per Bødker Andersen.

Christian var fra 2007-2009 formand for "Frit Forum Aarhus - De Socialdemokratiske Studerende" samt landskontaktperson for organisationen.

Store valgchancer
Selv om Kolding Syd-kredsen regnes for knapt så sikker i Sydjylland som Esbjerg-kredsen, var der efter Altinget.dks oplysninger betydelig interesse for at blive opstillet i fjordbyen. Blandt omkring 15 navne var også DSU-formand Peter Hummelgaard i spil.

Socialdemokraterne står ifølge vores seneste kvalitietsvejede snit af alle meningsmålinger til seks mandater i Sydjyllands Storkreds mod fem ved valget i 2007.

"Her er der imidlertid sket store ændringer. MF Lise von Seelen har for længe siden meddelt, at hun ikke genopstiller, og i løbet af sommeren er samme besked overraskende kommet fra både MF Kim Mortensen og MF Julie Rademacher. Det betyder, at der kun er to, der opstiller til genvalg, nemlig MF Benny Engelbrecht og MF Karen Klint. De fleste vurderer derudover, at både Kim Mortensens Esbjerg-kreds og Rademachers Kolding-kreds er så gode, at de vil give valg til dem, der bliver opstillet her," skrev Altinget.dks valgekspert Niels Th. Dahl forleden i en analyse af det forestående valg.

"Anne Sina, der arbejder for S-folketingsgruppen på Christiansborg og opstiller i Aabenraa, er formentlig kommet endnu tættere på det femte mandat, efter at Julie Rademacher ikke genopstiller. Det sjette og sidste S-mandat vil sandsynligvis gå til enten byrådsmedlem Kim Qvist, det tidligere folketingsmedlem Troels Ravn, Christina Dam Kristensen i Esbjerg Omegn eller den tidligere DSU-formand Jacob Bjerregaard, der har flyttet opstillingskreds fra København til Sydjylland," vurderer Niels Th. Dahl. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00