WWF-appel til advokater: Få os i testamenter

ARV: WWF-indtægter fra arv er faldende, og nu retter fonden en direkte appel til landets advokater: – Få os indskrevet i jeres klienters testamenter.
WWFs Gitte Seeberg forsøger via advokat-appel at få fat de tre fjerdedel af danskernes formue, der er i spil i arveloven.
WWFs Gitte Seeberg forsøger via advokat-appel at få fat de tre fjerdedel af danskernes formue, der er i spil i arveloven.Foto: WWF
Rasmus Nielsen

Verdensnaturfonden WWF anmoder i et juli-brev til landets advokater om blive betænkt i deres klienters fremtidige testamenter.

"WWF's indtægter fra arv er faldende, og ligeså er antallet af henvendelser om arv og testamente," skriver generalsekretær og tidligere folketingsmedlem for Konservative og Ny Alliance Gitte Seeberg i brevet, som Altinget.dk er i besiddelse af.

"Vi har derfor besluttet at styrke samarbejdet med advokater over hele landet," skriver Gitte Seeberg og vedlægger en smuk brochure, der detaljeret redegør for fondens arbejde for en bæredygtig verden og for, hvordan arvereglerne er.

Reelt forsøger WWF at få formuende danskere til at tilgodese fonden på bekostning af tvangsarvinger. Hele 75 procent af formuerne er i spil. Naturforkæmperne forklarer:

Fakta
WWF arbejder for en bæredygtig fremtid, hvor mennesket lever i harmoni med naturen. Vi arbejder for, at der er nok ressourcer til de kommende generationer i alle lande på kloden.

Kilde: WWF

"Ægtefælle og livsarvinger (børn, børnebørn m.v.) er tvangsarvinger, og de kan ikke gøres arveløse. Tvangsarvinger skal tilsammen have en fjerdedel af formuen, og du kan i et testamente selv bestemme, hvem der skal arve de resterende 75 procent. Hvis du ikke skriver testamente, vil arven automatisk tilfalde dine livsarvinger og/eller ægtefælle."

Gitte Seeberg, der selv er jurist, afrunder sin penge-appel til advokaterne med et svarkort, hvor hun ønsker at få at vide, hvad advokaterne mener, er det vigtigste, WWF kan gøre for at blive tilgodeset i testamenter.

WWFs indtægter fra arv er faldende, og ligeså er antallet af henvendelser om arv og testamente.

Gitte Seeberg
Generalsekretær, WWF

Bolden til spillet om testamenternes frie millioner er givet op. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gitte Seeberg

Direktør, Autobranchen Danmark, fhv. MF (K og NA), fhv. MEP (K)
cand.jur. (Københavns Uni. 1986)

0:000:00