Yildiz Akdogan mister ordførerskab: ”Det var ikke min egen beslutning”

UDSKIFTNING: Endnu en socialdemokrat mister sit ordførerskab. Yildiz Akdogan (S) er ikke længere psykiatriordfører. "Vi ændrer indimellem på rollefordelingen," lyder ledelsens forklaring.

Yildiz Akdogan er ikke længere psykiatriordfører for Socialdemokratiet.

Det bekræfter Socialdemokratiets pressetjeneste over for Altinget.

Og det har hun ikke været siden 4. april, hvor ordførerskabet overgik til sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S). 

Dermed er Yildiz Akdogan nu helt uden ordførerskaber.

”Det var ikke min egen beslutning, og jeg er drønærgerlig over det. Jeg så gerne, at vi brugte alle de gode kræfter i gruppen,” siger Yildiz Akdogan til Altinget og forklarer, at hun fik beskeden på mail.

S: Det handler ikke om udlændingepolitik
Yildiz Akdogan er kendt for at være kritisk over for partilinjen på udlændingeområdet. Tilbage i december 2017 udeblev hun, da Socialdemokratiet skulle stemme for et lovforslag, som giver den til enhver tid siddende udlændinge- og integrationsminister ret til at bestemme, om Danmark skal tage imod kvoteflygtninge.

Men Socialdemokratiet afviser, at det skulle have noget med sagen at gøre.

”Det er korrekt, at Yildiz ikke længere er psykiatriordfører. Jeg kan afvise, at det handler om udlændingepolitik. Vi ændrer indimellem på rollefordelingen, og Yildiz’ gode arbejde for Socialdemokratiet kommer naturligvis til fortsat at skabe værdi for os alle,” oplyser gruppesekretær Christine Antorini (S) i en skriftlig kommentar til Altinget.

For godt to uger siden blev Mette Gjerskov (S) frataget sin post som udviklingsordfører. Dengang lagde Socialdemokratiet ikke skjul på, at det handlede om uoverensstemmelsen mellem Gjerskovs og partiets holdning til maskeringsforbuddet. I den forbindelse udtalte Christine Antorini, at man ikke kan bestride tillidsposter, hvis man ikke respekterer at stå sammen om væsentlige politiske emner, herunder udlændingepolitikken.

Forrige artikel Regeringen udskyder store dele af ny sundhedsreform Regeringen udskyder store dele af ny sundhedsreform Næste artikel Jakob Ellemann henter rådgiver fra egne rækker Jakob Ellemann henter rådgiver fra egne rækker