Forskere klar med anbefalinger: Sådan kan nyt klimakrav til renoveringer se ud

Kort inden kravet om LCA-beregninger i nybyggeriet træder i kraft, er forskerne fra Build på Aalborg Universitet klar med en række anbefalinger til, hvordan et LCA-krav kan udbredes til også at omfatte renoveringer. Det kan bidrage til, at bygningsejere tager mere "klimakloge" beslutninger, mener professor. 

Et LCA-krav til renoveringer kan betyde, at ejerne af bygninger tager bedre beslutninger, når de renoverer. På sigt kan kravet udvides til et egentligt loft over CO2-udledningen. 
Et LCA-krav til renoveringer kan betyde, at ejerne af bygninger tager bedre beslutninger, når de renoverer. På sigt kan kravet udvides til et egentligt loft over CO2-udledningen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Da politikerne bag strategien for bæredygtigt byggeri sidste år besluttede, at byggebranchen fra årsskiftet 2023 skal begynde at regne på alle nye bygningers CO2-udledning i et såkaldt livscyklusperspektiv, så de bort fra renoveringer og ombygninger.

Dengang lød forklaringen, at det var for besværligt, blandt andet fordi renoveringer er forskelligartede i både type og omfang.

Men nu er forskerne på Build-instituttet under Aalborg Universitet klar med det første bud på, hvordan også renoveringerne kan blive omfattet af krav til livscyklusberegninger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00