Forskere klar med anbefalinger: Sådan kan nyt klimakrav til renoveringer se ud

Kort inden kravet om LCA-beregninger i nybyggeriet træder i kraft, er forskerne fra Build på Aalborg Universitet klar med en række anbefalinger til, hvordan et LCA-krav kan udbredes til også at omfatte renoveringer. Det kan bidrage til, at bygningsejere tager mere "klimakloge" beslutninger, mener professor. 

Et LCA-krav til renoveringer kan betyde, at ejerne af bygninger tager bedre beslutninger, når de renoverer. På sigt kan kravet udvides til et egentligt loft over CO2-udledningen. 
Et LCA-krav til renoveringer kan betyde, at ejerne af bygninger tager bedre beslutninger, når de renoverer. På sigt kan kravet udvides til et egentligt loft over CO2-udledningen.  Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Da politikerne bag strategien for bæredygtigt byggeri sidste år besluttede, at byggebranchen fra årsskiftet 2023 skal begynde at regne på alle nye bygningers CO2-udledning i et såkaldt livscyklusperspektiv, så de bort fra renoveringer og ombygninger.

Dengang lød forklaringen, at det var for besværligt, blandt andet fordi renoveringer er forskelligartede i både type og omfang.