Vindmøller, solceller og fjernvarme: Sådan vil regeringen gøre Danmark fri af Putins gas

Regeringen har tirsdag præsenteret et nyt reformudspil, der skal sætte skub i den grønne omstilling og gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Få overblik over hele reformudspillet her. 

Regeringen præsenterede tirsdag morgen reformudspillet 'Danmark kan mere II', der har til formål at sætte skub i den grønne omstilling og gøre os hurtigere uafhængige af russisk gas.
Regeringen præsenterede tirsdag morgen reformudspillet 'Danmark kan mere II', der har til formål at sætte skub i den grønne omstilling og gøre os hurtigere uafhængige af russisk gas.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupAndreas Esbjørnsen

En udfasning af naturgas i Danmark, en firedobling af produktionen af grøn strøm fra solceller og vindmøller frem mod 2030 og øget produktion af biogas. 

Det er nogle af hovedelementerne i reformudspillet 'Danmark kan mere II', som regeringen tirsdag præsenterede på et pressemøde i Statsministeriet.

Udspillet kommer i kølvandet på krigen i Ukraine og tjener derfor to overordnede formål. Dels skal udspillet sætte skub i den grønne omstilling, og dels skal det gøre Danmark hurtigere fri af russisk gas.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024