Om  
Carl Christian Ebbesen
Mette Bock

Københavnsk DF-profil får topjob i fond

Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er ny bestyrelsesformand i Lokale og Anlægsfonden. DF-profilen skal hvert år være med til at uddele 80 millioner kroner til byggeprojekter rundt om i landet. 

Anders Redder

En af Dansk Folkepartis store kommunale profiler, københavner-borgmesteren Carl Christian Ebbesen, kan tilføje en ny stilling til CV'et. 

Fra 1. januar 2017 skal han nemlig være bestyrelsesformand i Lokale og Anlægsfonden, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Det er kulturminister Mette Bock (LA), der står bag udpegelsen af den nye bestyrelsesformand i Lokale og Anlægsfonden, der årligt uddeler cirka 80 millioner kroner til byggeprojekter inden for idræt, fritidsliv og kultur. 

"Det er vigtigt, at bestyrelsen ledes af en person med stærke kompetencer inden for ledelse, politik og økonomi, samtidig med at personen har viden indenfor idræts- og kulturområdet. Netop disse kvalifikationer har Carl Christian Ebbesen," siger Mette Bock om DF'eren, der efter kommunalvalget i 2013 satte sig på posten som kultur- og fritidsborgmester i København. 

Carl Christian Ebbesen overtager stillingen fra SF-profilen Mette Touborg, der har været fondsbestyrelsesformand siden 2010.

Hun har sideløbende med sit job i fonden været borgmester i Lejre Kommune, men stoppede i september for at blive direktør i Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning. 

I første omgang er Carl Christian Ebbesen beskikket formand frem til udgangen af 2018.

Udover DF-borgmesteren har kulturministeren udpeget yderligere tre nye medlemmer til Lokale og Anlægsfondens bestyrelse. Det drejer sig om Anne Mette Boye, studielektor på Arkitektskolen i Aarhus, Henriette Mygind Krempel, jurist i Voldgiftsnævnet, samt Lars Stentoft, direktør for Kultur, Service og Event i Viborg Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Christian Ebbesen

2. næstformand, Københavns Borgerrepræsentation (DF), organisatorisk næstformand, Dansk Folkepartis Landsorganisation
civiløkonom (Odense Uni. 1993)

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

0:000:00