Ny lovgivning og mere kortlægning: Det blev foreslået i debatten om klimaforandringerne på boligmarkedet

Temadebatten om klimaforandringernes konsekvenser for boligmarkedet er ovre. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Beregningerne fra Nationalbanken har vist, at det især er på Amager, Lolland-Falster, ved Køge Bugt og visse steder på den nordfynske samt vest- og nordjyske kyst, at bankerne har store andele af deres pant bundet i oversvømmelsesudsatte boliger.
Beregningerne fra Nationalbanken har vist, at det især er på Amager, Lolland-Falster, ved Køge Bugt og visse steder på den nordfynske samt vest- og nordjyske kyst, at bankerne har store andele af deres pant bundet i oversvømmelsesudsatte boliger. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Eksperter, interesseorganisationer og politikere har i Altinget By og Bolig givet bud på, hvad de kan stille op ved problemerne, som klimaforandringerne betyder for boligmarkedet.

Baggrunden var, at klimaforandringerne nu ramte boligmarkedet, hvor boliger i områder med risiko for oversvømmelser blev solgt seks procent lavere end boliger, der lå i sikker afstand fra vandet.