Ny temadebat: Hvad gør vi ved klimaforandringernes konsekvenser for boligmarkedet? 

Eksperter, interesseorganisationer og politikere vil i den kommende tid debattere, hvad de vil gøre ved de problemer, som klimaforandringerne betyder for boligmarkedet.

Beregningerne fra Nationalbanken viser, at det især er på Amager, Lolland-Falster og ved Køge Bugt, at bankerne har store andele af deres pant bundet i oversvømmelsesudsatte boliger.
 
Beregningerne fra Nationalbanken viser, at det især er på Amager, Lolland-Falster og ved Køge Bugt, at bankerne har store andele af deres pant bundet i oversvømmelsesudsatte boliger.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Klimaforandringerne rammer nu boligmarkedet, hvor boliger i områder med risiko for oversvømmelser sælges seks procent lavere end boliger, der ligger i sikker afstand fra vandet.

Eksperter, som Mandag Morgen har talt med, er ikke i tvivl. I takt med at klimaforandringerne fører til flere og større oversvømmelser og stormfloder, stiger risikoen for økonomiske tab for boligejere, forsikringsselskaber og banker.

Beregningerne fra Nationalbanken viser, at det især er på Amager, Lolland-Falster, ved Køge Bugt og visse steder på den nordfynske samt vest- og nordjyske kyst, at bankerne har store andele af deres pant bundet i oversvømmelsesudsatte boliger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00